Porrigt värre.

Solen skiner, mitt ansikte är rött av lite solande på balkongen, Johan sover, jag har lirat lite Mario Cart och nu läser jag världens bästa blogg: www.stureplansvackraste.se
Där har de lagt up thumbnails på porrfilmparodisomslag, och titlarna är helt fantastiska.. Vad sägs om:

Big trouble in little vagina
Saturday night beaver
Edward Penishands (en klar favorit)
Missionary Impossible

och
Night of the giving head

Hahaha..
Humor.
Den bloggen är annars jävligt bra då de driver med människor som hänger på Stureplan och annat äckligt folk. Kolla!

Snart ska jag kasta mig in i duschen och försöka styra upp något att ha på mig då det är fest på schemat ikväll. Klockan 18 ska vi vara i Nälsta så, jag kanske måste börja fixa redan nu. Iiiih..
Klädångest!!
__________________________________________

Men alltså, HAHAHAHAHAaaaa:


Fotboll.

Det är sjukt vilken skillnad det är på svensk och engelsk fotboll.
Kollade Gais - Hammarby tidigare ikväll och den slutade 2-2. Kass. Långsamt och felpassar hit och dit. Nästan tragiskt tråkig. Sen när den var slut bytte vi kanal för att se Man Utd - Arsenal. Och jävlar, vilken kontrast! Smart spel, inte en felpass, snyggt mål, fler målchanser.. Ahh, det var en fröjd för ögat. Och grattis Man U som vann första semifinalen med 1-0! Gött!

Småspanar på Big Brother as usual vid den här tiden på dygnet och såg innan att Meral Tasbas (Baren-Meral) var med i ett program, ett antal b-kändisar hade blivit inbjudna i huset på fest och hon var en av dem. Herregud! Meral, Meral.. Vad ska man säga om detta fruktansvärt hemska helvete till kvinna? Jag tror det räcker med: urk.. Ja inte turk, vilket hon är men nej, jag menar URK.. Som i "urk, jag mår illa". Typ.

Jag kanske skulle gå och lägga mig? Imorgon blir en rolig dag. Eller, rolig kväll i alla fall. Freddie a.k.a Kingen fyller år så det blir grill och festligheter i Nälsta. Sweetness!
Jag har dock redan nu klädångest. Såklart..

Sommardesign.

Jag tröttnade på det svarta, deprimerade och gjorde en sommardesign. Palmblad och grönt är skönt osv.. Nu ska jag leta skolor i Stockholm som kan tänkas ta emot en liten odugling som mig. Wöööh..

Dagen efter..

Hörrni, Britney Spears kommer till Sverige i höst (om jag inte läste fel). Det vore faktiskt jävligt kul att se spektaklet. Sån är jag!

Igår blev det som vanligt en öl för mycket när man är ute med JohanL. Man går på toa och när man kommer tillbaks står där en ny, fin, skummande öl. Uääh.. Fast vi var ganska duktiga, vi drack nog två, tre klunkar av den sen drog vi.
På vägen till Carmen såg jag en gammal bekant sitta vid skateparken med sina inlines och såg ensam ut. Vi pratade lite och jag skulle ju kunnat bjuda med honom på en öl. Men det kom jag på en halvtimma senare. Jag är bra smart jag.
Annars bjöd kvällen på öl (såklart), pommes med vitklök/ingefära/chilisås, fotbollspepp, skratt, hetsiga diskussioner och en och annan tår som inte visade sig helt utanför ögat.
Ush vad full jag blev. När jag kom hem bestämde jag mig för att dricka lite vatten och kolla TV så jag inte skulle må illa när jag lade mig ner. Det funkade faktiskt och just nu i alla fall, känner jag mig inte så våldsamt bakis. Jag ska gå ner till Ica efter Hem Till Gården och köpa potatis, ägg och en rödlök. Jag ska göra egna kikärtsbiffar och till det ska jag göra rösti också. Mmm, har vart sugen på det sedan igår och nu jävlar!

Johan utanför Carmen:



Här är min del av en garderob. Var tvungen att föreviga detta eftersom jag är så otroligt kass på att hålla ordning:



Och så spelar Man United Champions Leaguematch ikväll. Mmm, peppen:



WTF Cain?!

Nee, Cain kan inte lämna Emmerdale. Han ÄR Emmerdale.. Surt. Fast om Emelies facebook-status talar sanning så kommer han väl tillbaks sen. Vi får väl se.

Jaha. Tisdagen är här. Jag hade hoppats på strålande sol så man kunde få en mindre bränna men nejdå.. Strunt samma. Jag ska vika tvätt, glo på senaste the Hills-avsnittet sen ta en promenad. Senare: öl. Det blir nog fint.
_______________________________

Nu har jag vikt all min tvätt och omsorgsfullt lagt in allt i färgordning i garderoben. Färg- och klädtyp. Fan va duktig jag är, men jag vet att om en vecka kommer allt se ut som ett bombnedslag igen.

Laundry time.

Visst är det härligt när man sitter i soffan och funderar över dagen och kommer inte på något att göra förutom att glo på internet eller tvätta. Glo på internet är långtråkigt, likaså tvätta. Men det var nog fan dags att köra igång några maskiner. Hade inte ett enda par rena trosor kvar. Nu väntar jag på att andra omgången ska bli färdig. Suck.. Så jävla tråkigt..
_______________

Jag har tydligen inget bättre för mig idag än att blogga och tvätta.
Vilken otroligt tråkig dag. Å andra sidan har jag inte ansträngt mig för att göra den rolig heller. Ibland måste man ha extremt tråkiga dagar för att uppskatta de mediokra dagarna och sen de underbara.
Imorgon tänkte jag vika ihop tvätten som just nu hänger överallt i lägenheten, betala resterande räkningar för pengarna som min far förhoppningsvis skickade idag, sola lite på balkongen (vid bra väder, förstås), åka in till stan och dricka lite öl med JohanL.

Just NU är jag så extremt röksugen (man blir alltid lite extra panikröksugen när man vet att ens cigg är slut) och sjukligt sugen på 70%ig choklad. Åååh.. Herregud, ge mig styrka att gå ner till Ica....

Gammalt.

Hittade en negativremsa i min låda och tänkte "den kastar jag in i scannern". Resultatet blev ett gammalt foto på Mike från 2003 där han står i motljus. Och ett foto på mig, Mattias och Nordan då vi sitter på trappan utanför Skylten i Linköping. Också 2003. De gamla goda tiderna då jag använde tjocka, skateskor och hade färgklickar i håret. Den gamla goda tiden då jag var hyfsat smal, hade gott självförtroende, gick på spelningar och plöjde varje fanzine jag kom över. Den gamla goda tiden då jag lyssnade på ett nytt band varje vecka och köpte skivor från distros och härjade i Ryd med goda vänner.
Jag har förändrats. Inte bara en gnutta utan väldigt mycket. Jag är inte längre lilla, naiva Vendela. Jag är 27 år, har skaffat mig erfarenheter, jag vet mina do's and dont's. Kollar på mer fotboll än någonsin förut, går hem tidigt från krogen för att undkomma den värsta bakfyllan, har en fin ring på mitt vänstra ringfinger och trivs bra med att livet är lugnt.
Men ibland saknar jag mitt gamla liv. Att bo själv och göra precis vad jag vill, när jag vill. Inreda som jag vill ha det, röka inomhus, ha förfest varje fredag/lördag, glo på chickflicks och gråta en skvätt eller två och gå upp mitt i natten bara för att inte missa Oz på tv.

Men äh.. Man kan inte hålla på att jämföra. Jag har levt mitt dekadenta liv. Nu är det dags för en annan fas. En fas som jag trivs väldigt bra med, som en nästan ärbar kvinna..
Här är i alla fall bilden, från den gamla goda tiden:


Tunna väggar.

Har inte orkat gå upp än. Idag känner jag ingen mening med att ta på mig kläder ens. Det är en sugig måndag och jag har inget att göra förutom att söka jobb, vilket jag gör via internet och eftersom datorn ändå är inne i sovrummet så behöver jag inte flytta på mig. Fast ändå, det hade varit sweet att gå ut och sätta sig någonstans. Typ på café eller i en park. Men jag är inte typen som gör sådant ensam längre. När jag bodde i Borås hade jag inga svårigheter att göra saker själv. Nu är det värre. Mitt självförtroende har ju sjunkit ner till botten och jag tror att alla skrattar och pekar åt mig varje gång jag går utanför dörren. Hjälp?

Jag tycker inte om mina grannar. I vårat sovrum står sängen mitt i rummet med huvudändan mot den vägg där grannarna på andra sidan har sin diskbänk. Inte bra. Nu de senaste två timmarna har det bankats, rullats runt med glas/porslin i diskhon, slagits i skåpsdörrarna, klampats med tunga hälar över golven och självklart har deras ungjävel skrikit. "Men vad vill du ha ****? Vill du ha välling? Eller vill du ha gröt?" "Uuuuäääääähhh!!!!!" Ungens svar är alltså "uuuuäääääähhh". Mamman får inget ordentligt svar men ändå fortsätter hon fråga sjutusenfemtioelva gånger. Åååh.. Tryck i välling i ungen så han håller käft!

En tysk mil.

Det blev ingen frille idag. Dock tog jag och herrn på oss våra nya skor och gav oss ut i skogen vid Grimsta. En halv mil gick vi och jag känner mig oerhört nöjd då jag inte stannade en enda gång. Tempot var bra men till slut gav mina hälar upp och utvecklade vattenfyllda blåsor. Nästa runda blir det förebyggande skavsårsplåster!

Annars tycker jag att det var tråkigt att Erik Billing åkte ur Robinson igår. Han var väl den ende man kunde relatera till. Ung, punk och rolig. Dessutom hade han en Alkaline Trio-tatuering vilket betyder att han har bra musiksmak också.

Nu har jag lite huvudvärk vilket betyder att jag antagligen måste dricka en sjuhelvetes massa vatten. Om jag orkar ta mig till köket dvs. Jag har intagit en skön säl-liknande position i sängen. Snart kommer mina armar domna bort och nacken börjar nog krampa, om jag inte flyttar på mig. Men jag har liksom inget att flytta på mig för. Den senaste meningen skrev jag utan att titta på varken skärm eller tangentbort. Jag är grym.

____________________________

Vilken låt lyssnade du senast på?: Hey papa joe med någon artist jag inte vet namnet på.
Vad har du för betyg i svenska: VG.
Och engelska: VG.
Byter du underkläder varje dag: Ja.
Hur luktar du nu: Duschkräm.
Vilket tvprogram såg du på senast: Gossip Girl.
Internettips: http://maryfuckingpoppins.blogspot.se Jennys underbara blogg.
Sex just nu: Näe, inte precis just nu.
Pannkakor eller plättar: Pannkakor. Med drottningsylt och ost.
Brukar du gå på McDonalds?: Nej.
Vilket är ditt favorit-tevespel?: Jag tycker inte om tvspel..
Vad röstar du på?: Vänstern perhaps.
Vad tycker du är snyggt?: Johan.
Vem har likadan humor som du? Det finns en del faktiskt. Tack och lov!
Favoritfilmkaraktär: Alexander Perchov i Everything Is Illuminated.
Favoritkaraktär i bok: Jag har ingen speciell.
Favoritskiva: Something to write home about - Get Up Kids.
Random sak du undrar just nu: Undra vad det är för tvspel som Johan spelar just nu?
Senast lästa bok: Läser tre böcker just nu, de är: En halv gul sol, Hantering av odöda och Tusen strålande solar.
Vem fick du mail av senast: Mickis.
Vem fick du sms av senast: Mamma?
Vem ringde dig senast: Stina

Kasta lite frille.

Stockholmsslang. Det är helt underbart. Johan ringde precis Nicklas och skulle fråga ifall han ville med och spela fresbeegolf men han använde istället orden "vill du kasta lite frille?". Och Nicklas i andra luren förstod precis vad han menade. Haha.. Det är snyggt. Jag har även lärt mig att "hatta" betyder trixa (med boll) och "hårdbrödsmacka" är knäckebröd. Sen har man ju de eviga uttalen också. Som t.ex kaviar. Jag lägger betoningen på kaviAr. Ett långsamt a. Medan Stockholmare säger kAviar. Ett snabbt a. Hur som helst så är det en solig dag, tydligen 20 grader i skuggan enligt den sopiga kökstermometern. Jag litar inte på den. Men idag vill jag lita på den, hänga med ut till Järva och se på när grabbarna kastar lite frille och föhoppningsvis få lite färg i nyllet.

Sjutton månader.

Sitter i sängen, Johan ligger bredvid mig och sover. Han kan somna hursomhelst, närsomhelst. Nästan. Han är så söt. Idag har vi varit tillsammans i 17 månader! Minsann.. 17 månader av lyckliga stunder, en massa kärlek, ett ton mys och en förlovning. Inte ett ont ord har utbytts mellan oss men jag kan inte låta bli att undra när den dagen kommer. Om den ens kommer. Det känns inte som att jag kommer vara den som börjar i alla fall. Och om vad skulle detta gräl handla om? En väldig petitess antagligen.

Vi var ute på Vaxholm idag. Gick ett varv i byn, rökte två cigg, tog några foton sen åkte vi bilbåten över till Rindö och drog vidare till Värmdö och sen hem. Solig dag, varmt och skönt.
United vann med 5-2 vilket bara förgyllde lördagen änny mer. Nu har jag dock lite ont i huvudet och det skulle nog vara skönt att sova nu. Imorgon börjar Formel1-loppet klockan två på eftermiddagen. Skönt. Slipper man gå upp kl. sju.

Godnatt gott folk.

Tant Vendela.

Så har man då en ny frisyr. Eller kanske bara en kortare variant av den gamla. Jag vet inte. Vad jag däremot vet är att jag tycker att det är lite för kort. Det vart tantvarning när jag satt i frisörstolen och tjejen höll på att kleta in vax i håret och liksom "puffa" upp testarna på sidorna så det nästan såg permanentat ut. Jag gillar det inte. Rättare sagt, jag hatar när frisörer ska styla håret. Det blir alltid, alltid fel. Likaså denna gång. Nästa tårögd klev jag ur stolen, betalade kvickt som fan och rusade ut. Väl runt hörnet satte jag några arga fingrar i håret och rufsade runt skiten. Ytterligare lite rufs senare och när vinden tagit tag i håret och lagt det på plats igen kände jag igen mig. Fast nu när jag även färgat det ser det bara platt och tråkigt ut. Ska fixa lite med det imorgon och se om det blir något bättre..

Bra tv-kväll ikväll. Ifall man hade fyra ögon och två tv-apparater bredvid varandra.
Klockan 20:00 går min absoluta favoritfilm Everything Is Illuminated på 8an och klockan 21:00 börjar Cocktail på 9an. Jag antar att Johan inte har någon lust alls att titta på varken den ena eller den andra så det slutar väl med hockey-VM eller dylikt. Jag hatar hockey. Det är hockey hela tiden, året runt! Som att det inte räcker med  EM, Elitserien, Junior VM, Karjala cup (är det hockey??), samt en sjutusen andra jävla cuper.. Nu kommer det riktiga VM... Herregud, det aldrig slut!!

Slutligen en bild på min absoluta idol: Eugene Hutz i Everything Is Illuminated:


Mmm mmm mm..

Barnskrik.

Jorå, barnskrik är sjukt inne i vårat hus. Det skriks till höger och det skriks en trappa ner. Det skriks på morgonen, vid lunch, på eftermiddagen, på kvällen och helst på natten då man desperat försöker få i alla fall en timma sömn. Jag förstår verkligen inte hur man orkar! Hör jag en unge skrika på bussen då hoppar jag hellre av och tar nästa. Det är något i ett barns skrik som låter som att jorden kommer gå under vilken sekund som helst! Så desperat och deprimerande. Och otrolig stressande.
Om våra grannar tycker att vi spelar hög musik, det är då fan ingenting i jämförelse med skrikens decibel..

Igår köpte jag och Johan likadana träningsskor. Fast mina var rosa/svart och hans svart/vita. Fast han ska ha sina när han jobbar och jag ska träna i dem. Nästa gång kanske det blir matchande träningsoveraller, vem vet! Vem vet..
De var grymt sköna i alla fall.

Just det, min älskade kamera har gått och dött. Fyra fina år fick vi tillsammans och nu är det över. Livet känns faktiskt en smula hopplöst. Vad ska jag göra nu med min tid? Herregud, får jag inte fota, vad ska jag göra då? Nu när jag äntligen fått upp mitt gamla stativ också. Så jävla typiskt. Köpa ny kamera är ju inte aktuellt heller. Jävla pengar.. JÄVLA PENGAR!!
Jag ska nog lägga mig ner och gråta en skvätt. Sen är det dags att åka till Öfvremalm och klippa mig..

Skor- och frisyrjakt.

Har mest degat hela dagen faktiskt. Skulle ju kunnat pressa på balkongen nu när det blivit varmt igen men närå, jag sitter hellre inne och tittar på senaste säsongen av Top Model och liksom önskar att jag kunde vara sådär snygg. Men skulle jag ge mig ut på promenad så vill jag inte gå långsamt som en pensionär utan rappa på lite, powerwalka. Det kan man inte göra i sneakers. Så jag och Johan ska till V-by på träningsdoja-jakt. Jo jo. Nu ska Vendela bli fit. (Om jag ändå fått en guldpeng för hur många gånger jag sagt sådär..)
Nej men, med bra skor kommer man ju långt. Eller..?

Imorgon är det dags för en makeover. I alla fall för mitt hår. Topparna är usla och hela bara hänger som på en blöt, långhårig tax. Jag vill ha en kortare variant. Något busig och med eventuell lugg. Jag är alltid nojig när det gäller min lugg. Jag har haft kort lugg innan och fått goda kommentarer angående den men jag suktar alltid efter lång, snelugg så snart jag klippt av den. Det växer ju ut, synd bara att det ska ta ett halvår innan luggen når mitten av kinden. Suck..

Vi får väl se hur det blir. Kanske kommer jag se ut såhär:


Nä. Vi får väl hoppas på något mer subtilt.

Glenn i STHLM.

Ligger i sängen och känner att

ett ryggskott är på G snart ifall jag inte flyttar på mig. Jag blir som ett stort U när jag ligger på mage eftersom madrassen är tokigt mjuk och jag är ganska tung. Jag ska flytta på mig snart. Hem till gården börjar ju om 7 minuter.

Koffeinfritt kaffe fungerar hursomhelst kanoners. Det är gott, ifall man öser på med ytterligare en skopa än vad det står att man ska ha. Synd bara att det inte är många caféer som erbjuder koffeinfritt. Well, å andra sidan, hur ofta är jag ute och fikar? Typ aldrig..

Ikväll spelar Bajen mot ICA Göteborg hemma på Söderstadion och att läsa i svenska fansforumet är alltid lika kul. T.ex:

"Namn: Darth Bajen Hammarby
Sänt: 2009-04-23 09:23
Det kanske kan bli en stående variant på Officiella, "Gissa domartabben", vinnaren får sitta i Falcon-soffan och kröka gratis ett par timmar efter match med några polare. Alltid en liten tröst.
"

Angående alla jävla domartabbar som skett under nästan samtliga matchen under säsongen hittills. Man undrar ju vad som sker ikväll.

Dåligt sikt.

Idag fick jag hem papper från Karolinska. Jag kan nu börja med min KBT-behandling online. Eller, jag har besvarat på x antal frågor och ska träffa en läkare först. Igen.. Men sen kan jag börja. Jag vet inte riktigt hur jag ställer mig inför det här. Det känns väldigt konstigt att jag ska fixa detta själv. Eller, jag får ju texter att läsa och övningar att göra varje vecka men, aah.. Jag hade verkligen velat gå på den där gruppterapin. Jävla läkare. Klantiga svin. Ja ja..

Och jag skulle ringa hudläkaren idag men, det tar emot. Jag sov tokdåligt inatt för jag låg och oroade mig, såklart. Sån är jag. Orolig för precis allting. Och nu kan jag inte ens ta upp telefonen och slå numret. Suck...

Jag går och lägger mig ett tag.

...

Skulle suttit i soffan nu och njutit av mitt koffeinfria kaffe samt kollat på en ganska spännande Premier Leaguematch men, matchen slutade vara spännande när kuk-Liverpool gjorde 2-1 på kuk-Arsenal och kaffet blev kallt så jag satte mig vid datorn istället. Känner mig rastlös som vanligt och jag har börjat bli orolig för ett födelsemärke jag har. De har fått en konstig form, blivit lite mörkare och det kliar. De symptom som är för malignt melanom (hudcancer). Min pappa opererade bort två födelsemärken för ett antal år sedan eftersom han fått det och det är ju ärftligt så.. Jag ska ringa någon hudläkare imorgon och boka tid. Jag har blivit en sån jävla hypokondriker på senaste. Kan kanske bero på alla sjukhusserier jag glor på. Ska sluta upp med sånt.. Eller, när Grey's Anatomy slutar sändas ska jag göra det i alla fall.

Nu gjorde Arsenal 2-2. Man kanske ska krypa tillbaks till soffan, sluta vara orolig för ett tag och kramas lite med Johan. Jo. Ja jag gör väl det då.

4-1

Jag är sällan så nervös som när det spelas derby. Idag var inget undantag. Kände nervositeten krypa närmre och närmre hela dagen men ungefär 5-6 minuter in i matchen började jag svettas och må riktigt illa. Efter ytterligare en sur jävla domarmiss kom ilskan. Jag var så arg att jag nästan kände mina blodådror spricka. Så jag gick ut, rökte en cigarett men nervositeten/ilskan försvann inte förrän Bajen gjorde 1-1. Då kom hoppet. Men nervositeten låg kvar och gnagde ända fram till matchen var slut efter 93 minuter. Hela kroppen slappnade av och mungiporna drogs uppåt i ansiktet. Puh.. Segern var vår, Johan vann 400:- på bet365 och peppen inför nästa match satte in.

3-1 slutade matchen. 4-1 blev resultatet i alla Bajenhjärtan. Proffsdomare? Skulle inte tro det..

GE MIG!

Fy fan vad jag blev sugen på mjukglass. Med karamellströssel! Oh my god...


Jisses..

Fy fan vilken tid det tar att söka jobb. Har suttit på arslet sedan klockan tolv ungefär och matat in ansökningar till butiker osv runt om i stan. Tiden bara flyger iväg! Men att vara arbetssökande är ju ett heltidsjobb, det sa dem på Arbetsförmedlingen när jag var där på möte. Jo jo..

Skulle behöva diska lite. Det är bra sunkigt i köket nu och jag skulle vilja laga mat utan att behöva skyffla bort skiten på bänken för att få plats med mina delikata ingredienser. Vad jag nu kan hitta i kyl och frys. Skulle vilja gå ner till ICA och storhandla en massa goda grejer. Men, jag tror inte att jag får särskilt mycket för 0:- Eller vad säger ni?
Jag undrar när Alfa-kassan behagar höra av sig. En bekant till mig sa att de har 12 veckors kö-tid. Grattis. Fast jag skickade in min anmälan/ansökan/vad fan det nu är, i mitten av februari. Man tycker ju att en ansökan inte kan ta så lång tid att glo igenom. Men jobbar man på Alfa-kassan vill man nog hellre ta sitt liv än att ens se en ansökan igen.

Nu ska jag nog ta tag i disken i alla fall. Eller, jag tror jag söker ETT jobb till innan jag gör något alls.
___________________

Ikväll är det derby gott folk! Jag önskar att varje gång jag snöt mig skulle det komma ut en femhundring bland snoret, men det gör det ju inte. Så istället får jag sitta hemma och titta på matchen på TV. Hurra för Säsongskortet.
Jag känner lite redan nu att den nervösa känslan i magen börjar påverka mina nerver mer och mer.
PMS.
Pre Match Stress.

Vi ska fan spöa Östermalms IF och deras backslicks så det bara ryker om det.
ALLSÅNG MOT SKANSEN! Så är det.

Pics.

Här är några bilder från lördagens svart och gröna fest..

Johan hänger på balkongen.


Johan och Robin.


Jag. (Och min borttappade pin.....)


Ronnie och Johan på väg till Garbo....






Com bort.

Och där dog signalen till digitalboxen. Preciiiiis när CSI skulle börja. Tack och lov att mininova.org finns, så har jag något att göra imorgon. Jävla Com Hem. Ni kan dra åt heeelvete!

God jul.

Svar till "Morder Jord" som undrade ifall det gjorde ont att göra en septumpiercing. Svar: JA. Det gjorde tokont. Det tog lång tid att köra igenom nålen för allt brosk I guess och tårarna sprutade. Har piercat läppen, naveln, tungan och öronen och det kändes knappt någonting. Så i jämförelse med de gångerna så gjorde näsan sjukt ont.
______________________________

Jaha. Söndag. Jag spanar lite på the Office - Christmas Special och älskar det! Annars har jag mest legat och glott på tv hela dagen. Är man bakis så är man.. Formel1, fotboll, dåliga serier, Wipeout. Jag älskar Felix Herngren förresten..
Nu väntar jag på att CSI ska börja, missade ju måndagens avsnitt som var en fortsättning på veckan innan. Så jag får minsann sitta uppe om jag vill se det. Fastän jag är väldigt trött, till och med min ena lins har gett upp för dagen.
I alla fall så var gårdagen en mycket bra dag. Åkte in till stan med Johan, han fick ny frisyr och jag fick en ny svart klänning som krävde att jag skulle gå BH-lös. Så det var en första gång, att gå på fest utan BH. Haha.. Skönt faktiskt..
Jo, senare åkte vi till Rissne för att fira Ronnies flickvän Marias födelsedag. Temat på festen var svart och grönt. Jag hade den nya svarta klänningen, gröna örhängen och min fina, gröna, gamla D.S.-13pin på mig. Ronnie hade gröna byxor, svart skjorta med limegrön slips samt grönt hår. Spexigt.

Festen var kul trots att det i början kändes som värsta mellanstadiediscot. Det blev direkt grupperingar, alla satt ut med väggarna och smuttade på sina alkoholhaltiga drycker, som att alla hoppades på direkt berusning med andra klunken. Så blev det tyvärr inte, den pinsamma stämningen infann sig i alla fall ett par timmar till.
Jag fann min plats på balkongen tills min sociala kompetens hade blommat ut och jag faktiskt vågade ta ett par foton också som jag antagligen lägger upp här imorgon.
Sedan var det dags för utgång och Garbo blev nästan direkt en favoritdestination bland festens deltagande. Därför att, A: det låg nära Rissne, B: där spelas väldigt blandad musik, "något för alla" och C: jag kommer inte på något mer.
Garbo är ett mycket märkligt ställe med en sjuk blandning människor. Det räcker så. Jag kan förresten säga att jag under någon tidpunkt på kvällen dansade upp på en platå mitt på dansgolvet med en tjej jag inte minns namnet på nu. Så full blev jag. Och Johan spydde när vi kom hem. Garbo är ett sjukt märkligt ställe.
Och jag tappade förresten min fina, gröna D.S.-13pin någonstans i gröten. Jag grät en tår eller två och bad en liten bön om att den kommer att återvinnas till något fint. Jag har haft den sen jag var 16-17 år, den har varit en solklar accessoar till svarta kläder, alltid en favorit liksom. Men nu är det över. Den sopades antagligen i i någon svart påse någon gång under småtimmarna i morse, RIP min fina pin.. RIP...

Nej nu börjar snart CSI. Tjohej!

Ho ho?

Det är tyst i min blogg. Jag vet tre stycken som läser den och de brukar ibland kommentera, det är så jag vet att det är dem. Men nu har det varit tyst ganska länge. En utav de tre är i Las Vegas och om jag var där skulle inte jag ta ett avbrott i shoppandet och festandet bara för att skriva något i min deppiga lilla blogg. Och de andra två kan jag ju inte tvinga. Jag ville nog bara veta vilka det är som läser den här skiten. Skriv HEJ till mig så vet jag. OK, deal? Bra.

Jag gick in och lade mig i sängen nyss. Åt lite käk, öppnade en öl, tog en cigg, sen dog jag. Började må illa och få ont i huvudet och hals. Fan, jag vill inte bli sjuk nu. Det ska ju bli en bra lördag imorgon ju! Aah.. Jag kanske ska hälla i mig några små petflaskor med vatten och sen försöka sova bort det? Hmm.. Vi får väl se..

Se, en gång hade jag jättekort hår och piercing i näsan. Den saknar jag, men nu känner jag mig på tok för gammal för att skaffa en ny, jag nöjer mig med min ring i läppen. Den har suttit i sedan jag var 14. Minus 6 månader efter det att jag fyllde 20 år och hamnade i någon slags ålderskris. Ja ja...


Nog nu..

Jag tog precis bort min fotoblogg, vendelaqvist.blogspot.com. Tyckte det var lika bra. Och jag får nöja mig med den här bloggen tills jag har pluggat lite webdesign så jag kan fixa en grym hemsida istället..

Idag vart jag på AF och hade inget hopp om någonting när jag gick in i de fula lokalerna i Vällingby. Men min handläggare var hur snäll som helst. En man med humor är min typ av man. Och han tyckte synd om mig för att jag blivit totalt felinformerad, tydligen. Jävla kärringjävlar på AF som inte har någon empati överhuvudtaget. Fy fan.. Så nu tog han tillbaks min avanmälan och nu är jag back on track med Alfa-kassan också. Puh! Jag torkar bort svettdropparna från pannan, tar ett djupt andetag och slappnar av en smula. Idag är det fredag, solen skiner, imorgon är det fest. Aah.. Bra där!


Längtar tillbaks till Kreta lite just nu..

Puh!

Nu har jag knåpat med det nya bloggansiktet i evigheter! Men det får vara bra nu, just nu i alla fall. Är inte helt nöjd än. Så mycket som jag pysslade med hemsidor förr i tiden, nu har jag glömt nästan allt och får prova mig fram hela tiden. Tråkigt.. Har spanat runt lite på olika skolor som har utbildningar i grafisk design. Skulle vara kul att lära sig något sådant!

Jag mår crap så det var ett under som skedde när min handläggare på AF ringde och sa att mötet får vi ta imorgon istället. Åh, va skönt! Jag hade nog hunnit spy ett par gånger innan jag hade kommit fram dit. Nu har jag ju inte spytt hemma ens men, jag tror nog att en tbaneresa inte skulle vara så bra för min stackars mage.

Nu tycker jag att Johan kan komma hem. Saknar..


Forza Bajen!

Huuuh.. Vaknade med lite huvudvärk ifrån gårdagens bravader, av att det ringde på mobilen. Hade då legat och snoozat i ungefär en och en halv timma redan så jag förstod inte direkt att det ringde. Jag svarade inte då jag inte kände igen numret utan hoppades att personen skulle lämna ett mobilsvar, vilket han också gjorde. Det var Anders från Arbetsförnedringen som sa att det hade blivit galet och han hade inte sett min sjukanmälan så han vill att jag tar mig dit idag och prata om det. Suck.. Jag ringde upp och började nästan gråta av frustration över att de är så jävla dåliga men vi kom i alla fall fram till att jag ska vara där vid ett idag. När vi lagt på slog det mig att jag är ju bakis! Jag kan inte ens gå ner till ICA när jag är bakis, hur fan ska jag klara att sitta på tbanan ut till Vällingby då? Fan.. Jag får tokhälla i mig kaffe eller nåt. Då lär ju min mage spricka iofs. Äh, jag hittar på något.

Gårdagen var hur som helst trevlig. Vi började vår turné på Carmen, JohanL och jag, där Josef var trevligare än någonsin och sen var allt som vanligt. Som sig bör på Carmen. Det är typ mitt tredje hem i Stockholm.
Sen blev det dags att dra vidare då det närmade sig avspark i matchen mellan Porto och Man Utd.. Vi skulle åkt till Southside men hamnade på Patricks Inn istället. Där fick vi bord direkt och JohanL köpte in salt&vinägerchips och då slog det mig att jag inte ätit chips på över 3 veckor. Yey! Men ja, det bröt jag igår. Fast jag åt bara lite. Så sjuuuukt gott!
Runt omkring satt engelsmän och skrålade och svor. Det var fint. Jag saknar London så himla mycket.. Det är nästan så att jag skulle vilja ta mig ett långt snack med farsan, att jag måste få pengar till att åka till London där jag kan bli mig själv igen. Plus att öva på att flyga inför resan till Nice i juli...... Jag vet inte riktigt vad jag känner inför den resan. Likgiltighet kanske..

Jaså jahaa..

För helvete! Klockan är ju halv fyra! Vad har jag gjort idag? Inte ett skit.. Eller, jag har fotat lite. Självporträtt som jag tyckte blev ganska fina. Jag har redigerat dem samt kollat på ett avsnitt av Grey's Anatomy. Tv'n fungerade inte idag så Hem Till Gården missade jag. Jävla Com Hem.. Hmm.. Jag har ätit två knäckemackor och druckit två koppar kaffe trots att jag inte borde men än känner jag ingen hjärtklappning. Ta i trä. Fast hungern har tydligen uteblivit. Eller så har jag helt enkelt inte kännt efter. Jag har en ny favoritfotograf som heter Alexander Bergström, han tar sjukt snygga nakenbilder som absolut inte är porriga eller känns obehagliga på något sätt. De är vackra och han vågar fotografera större kvinnor också.
Fast det här är nog min favoritbild som han har tagit:


Alexander Bergström.

Själv lekte jag såhär:



Inte alls i samma klass som många bra fotografer men jag gillar att min bild är svartvit och rå på något sätt.
Jag jobbar på det. OK? ;)

Åt helvete med allt?

Jaha. Där sprack mitt nya liv, allt för ett jävla påskägg sprängfyllt med godis. Uääh! Kan få skylla liiite på min mens också, då craving efter choklad blir enorm! Men ja.. Tillbaks på ruta ett då. Kul.. Viktnedgång är inget för mig. Men jag ska försöka. Försöka ta mig igenom det mest tråkiga som finns i hela världen. Hur orkar folk vara så svinigt hurtiga? Upp i ottan och springa en mil eller efter ett hårt arbetspass gå till ett gym och lyfta vikter eller trampa upp och ned på en liten bräda. Jag orkar inte..........

Hammarby torskade mot fucking Gefle idag. Min rygg orkar knappt bära upp mig längre pga fucking mensvärk. Jag är uttråkad till döds men kommer inte på något kul att göra och nu är klockan ändå tio på kvällen så vad finns det att göra? Spela spel? Näää, jag gillar inte spel.. Ligga? Näää, det går inte.. Vad jag kan göra är att gå ut, röka upp min halva cigg som jag lämnade kvar på balkongen, pussa Johan på kinden och sen ladda ner ytterligare tre avsnitt av Grey's Anatomy, säsong fem och glo på dem. Johan håller sig väl sysselsatt med att göra musik på sin dator eller så kan han spela Xbox. Xbox, ååh, så tråkigt det är.
Nu ska jag sluta skriva innan ni dör av leda.. Hej då.

The dreams don't work.

Jag orkar inte vakna upp med tårar i ögonen mer. Varför får jag dessa sjuka drömmar? Så jävla sjukt..
Lobotomi någon..?

Visste ni förresten att i Crested Butte, Colorado, US, så finns det en gata som heter Elk Avenue. Alltså, Älgavenyn. Hahaha.. Tokiga amerikaner...

Waste of time

Är du nöjd med ditt namn? Om inte vad skulle du vilja heta istället? Nu är jag nöjd med mitt namn. När jag var yngre ville jag heta Anna. För att det var vanligt och inte komplicerat att uttala.
Vad är “typiskt dig”? Att märka ord. Jag kan bara inte hjälpa det!
Något du ofta säger men inte egentligen menar: Jag ska aaaaaldrig mer dricka alkohol!
Vad är din största last? Choklad.
Din favoritmascara: Isadora.
Har du läst “The Secret”? Nope.
Om du fick ändra din barndom lite vad skulle du då ändra på? Jag skulle inte ändra någonting. Eller, att mamma inte hade köpt så mycket godis till mig....
Har du bra självförtroende? Det beror på.
Vad skulle du göra på dagarna om du hade all tid och pengar i världen? Rest.
Gick det rykten om dig i skolan?
Näe, det tror jag inte. Jag höll mig undan all sån skit.
Ger du ofta komplimanger åt andra? Ja.
Vem berömde du senast och varför? Heidi. För att hon är grym på det hon gör i sin utbildning.
Vad blir du själv gladast av att höra? Det beror på vilket humör jag är på.
Om du var miljardär och skulle donera en förmögenhet till välgörenhet, vilken skulle det bli? Någon djurrättsrörelse. Samt till något liknande Röda Korset..
En ovana du egentligen inte vill bryta: Rökning.
Använder du kjol ofta? Ja. Så ofta de passar.
Vad skulle du vilja bli bättre på? Bättra på min självdisciplin. Den existerar knappt.
Socialt accepterad företeelse som du irriterar dig på: Barnvagnar på tbana, buss, på caféer, tre i rad på trottoaren..
Läser du innehållsförteckningen innan du köper mat? Ja.
Vad tänker du göra nu? Kolla the Hills.

Gött mos.

Helgen var bra. Jag var glad, lycklig, uppspelt! Innan matchen.. Då var allt bra, i bilen ner var vi alla peppade. Jag och Johan drack lite öl och vi träffade goa Bajare längs vägen. Väl i Borås hinkade vi i oss några öl innan marschen från Stora Torget, det var varmt som fan och alkohol var väl inte den bästa törstsläckaren.. Bajarna hade tagit över hela torget och fyllde Allégatan till bredden när vi sedan gick mot Borås Arena. Jag log, ända in till hjärtat log jag. Det finns liksom inga ord för hur mycket jag avskyr Borås och att se grönvit-klädda människor överallt gjorde mig lyckligare än någonsin!
Framme vid arenan fick vi stå och trängas i 30 minuter innan insläppet flöt på. Idiot-snutar och idiot-vakter. Vad tror dem? Två ingångar för över 2000 pers som ska in. Herregud..

För ett litet tag ledde vi Allsvenskan och tillvaron var perfekt. Sen fick Ellos en billig jävla straff och matchen slutade 1-1. Vilket ändå känns som en seger..

Efter matchen blev det fest. Jag och Johan x 2 var helt slut. Stå i solgass och skrika i 90minuter utan något att dricka var ingen höjdare. Vi tog oss i alla fall till Göta där Örnsch hade förfest och det var härligt att träffa mina vänner och jag skulle så gärna velat stannat hela natten men vi mådde alla tre sjukt dåligt och var tvugna att gå hem.
Hemma hos mamma kunde jag inte somna. Låg och stirrade upp i taket och hade ångest/dåligt samvete för att jag gick hem. Det är den staden som gör mig sån! Jag ser till alla andras bästa framför mig själv. Och vetskapen om att jag gör det får mig att må ännu sämre. Herregud vad mitt huvud är trassligt inuti.

Hemresan gick i alla fall bra och all ångest, illamående, irritation släppte när vi kom in i Stockholms kommun. There's no place like home..

Snart snart snart..

Jo alltså.. Klockan är typ halv elva på kvällen, jag har duschat, druckit två små öl, funderat ut klädsel tills imorrn fastän jag inte är riktigt nöjd. Vet ej om det blir jeans eller kjol till min nya, underbara Bajen-tisha. Byxorna sitter åt och kjolen åker upp. Vilka hemska i-landsproblem. Men just nu så är de mina problem och det är skitjobbigt.

Klockan åtta imorgon bitti ska vi vara redo då vår chaufför för helgen kommer och plockar upp oss. Sen bär det av mot Ellosland. Johan spelar Fifa på Xbox. Tror han laddar upp genom att spela Hammarby-Elfsborg haha.. Jag ska nog borsta tänderna och gå och lägga mig. Fortsätta läsa på "Tusen strålande solar". Bra skit. Fast hemsk. Mycket hemsk. Jag är lyckligt lottad att jag inte bor i Afghanistan..

Ses imorgon, Söderbröder/systrar och ja, alla er andra ;)

HUH?

Det är ju spännande när man ringer rörmokaren, som skulle varit här förra veckan, och han låter förvånad när jag undrar vart han tog vägen. Och sedan när han säger att han kan komma på tisdag nästa vecka, då låter han besvärad! Vafan!? Här har de hackat bort halva väggen i badrummet och kommer inte och städar upp efter sig. För helvete gubbar.. Skärpning!
_____________

Sara är för rolig. Jag skickade över en gammal bild på mig själv och såhär lät det då:

Vendela säger: jag saknar min piercing lite grann... dock inte frillan. herregud..

Sara säger: piercing?

Vendela säger: i näsan...?!

Sara säger: var hade du den?

Vendela säger: I NÄSAN!

Sara säger: titta där

Sara säger: nu såg jag

Sara säger: jaja

Sara säger: jag är för van vid piercingar


Sara säger: ser dem inte längre

Sol sol sol..

Ja, alla svenskar pratar om solen nu och hur bra och fint allting är nu när solen äntligen har vågat sig fram för att tina upp oss förfrusna stackars nordbor. Jag sitter inne och muttrar över att soporna fortfarande står kvar inne i köket, att kläderna måste tvättas, att jag måste ringa till Telia idag och bråka och sen till fastighet-Hans och fråga vart fan rörmokaren tog vägen! Jag har ingen lust att få kräk i halsen varje gång jag går in i badrummet för att det ser för jävligt ut. Och allt fint kakel är borta..

Snart börjar dock Hem Till Gården. När det är slut ska jag sätta mig på balkongen, röka en cigarett och försöka få vårkänslor.

SMHI skvallrar om 14 grader och sol imorgon i Borås. Om det regnar ska jag stämma SMHI....

Nu jävlar..

Jag vaknade i morse och trodde verkligen att det var onsdag. Blev ganska glad när jag sedan upptäckte på aftonbladet.se att det är torsdag! Yey! Med andra ord bara en tråkig dag kvar av den här veckan innan det är dags att inta Borås på lördag tillsammans med alla andra Bajare. Läste på svenskafans.se att det är 17 (!!!) stora bussar som åker dit från alla möjliga hörn runt om i landet. Herregud.. Och sen en hel drös med minubussar och som att det inte vore nog med det så kommer det ju Bajare som bor i Borås och andra som åker ner med bil (som vi). Fy fan, vilket ös! Det är nästan som att man glömmer bort att det faktiskt ska spelas en match också, vi Bajare är ju iofs ganska bra på att dricka öl och njuta av allt som pågår runt omkring.. Men naturligtvis tror och hoppas jag på vinst. Annars vore jag ju något helt annat än Bajare..



Jag hatar AF.

Gick in på AF's hemsida idag för att söka jobb. Fick se att man just idag kunde livechatta med en arbetsförmedlare. Jag tog min chans och såhär såg det ut:

"14:29:20 Birgitta Välkommen, jag heter Birgitta, vad kan jag hjälpa till med?

14:30:21 Vendela Hej. Jo det är så att i torsdags förra veckan så skulle jag vara på AF för möte men blev sjuk, försökte ringa men kom aldrig fram så jag skickade ett mail till min handläggare. Men så fick jag ett brev i måndags där det stod att jag blev avanmäld från AF och alfa-kassan. Får ni verkligen göra så? Mail borde väl vara OK ändå?

14:31:48 Birgitta Om du är sjuk så ska du vara avanmäld till din a-kassa
14:32:05 Birgitta Du besöker oss första dagen som du åter är arbetssökande

14:32:05 Vendela Men jag var ju bara förkyld!

14:32:58 Birgitta Om du inte kan komma på möte så blir du alltid avanmäld omdet inte är pga arbete eller anställningsintervju

14:35:00 Vendela Men hur kan ni göra så? Om jag nu skulle gå tillbaka till AF och bli anmäld till Alfakassan igen så har jag nu ingen rätt till pengar eftersom det var för längesedan jag blev arbetslös. Och nu står jag utan någonting! Att vara förkyld och missa ett enda möte och helt plötsligt bli avskriven det är för mig helt befängt! Ni på arbetsförmedlingen saknar helt uppenbart empati.

14:36:21 Birgitta Det är lika för alla, som jag skrev tidigare så är det bara arbete eller anställningsintervju som är giltigt förhinder.Om du bir sjuk ska du ringa till försäkringskassan och får ersättning därifrån

14:37:48 Vendela Men jag var ju mitt i en utredning av Alfa-kassan, hade inte ens hunnit få besked från dem huruvida jag ens skulle få ersättning. Och jag tror nog knappast att FK skulle betala ut ersättning till mig för en dags sjukdom. Men tack så himla mycket för din hjälp. Det hjälpte, absolut ingenting. Och en sak är säker, jag tänker aldrig sätta min fot på AF igen. Ha en bra dag.

14:41:10 Birgitta Tråkigt att höra,men jag informerar dig bara om de regler som gäller för a-kassa
"

Jävla fitt-AF..

Klockrent.

Innan jag stupar i säng måste jag bara få citera en kille som skrev i Bajens forum på Svenska Fans för ett tag sedan:

"Att vara bajare idag är som att hjälpa den där överförfriskade gymnasiepolaren hem efter studentskivan. Man kan inte låta bli att göra det men man får bara spya tillbaka..."

Angående att transfer-fönstret stänger klockan 00:00 nu natten till onsdag och vi har ännu inte fått reda på ifall det överhuvudtaget blir någon ny spelare till Bajen i vår. Sjukt segt och sjukt illa. Vi behöver fler anfallare, HALLÅÅÅÅÅ?!?!?!

RSS 2.0