LKPG 2

Då har jag ätit blåbärspaj och vaniljsås tillsammans med Mia och Mike. Det var trevligt. Särskilt högläsningsstunden av väldigt omoraliska och icke PK skämt...
Efter det gick/cyklade vi till Mike's ateljé. Fick se en massa av hans verk, killen är grym! Och jag började få idéer på att fixa en egen ateljé. Kanske i hörnet i köket..? I alla fall en liten bit av ett hörn. Känner bara att jag har så mycket som vill ner på papper men ingenstans att vara. Att sitta i vardagsrum fungerar när man bor själv. Men nu är vi två som slåss om utrymmet..

Lkpg har annars inte ändrats särskilt mycket. Kanske en och annan ombyggnad här och där. Igår när jag gick ner till Systemet fick jag svårt att andas och undvek de större gatorna. Grattis.. Det var ju dock här som all skit började så det kanske inte är så konstigt. Försökte bedöva det med öl men det blev inte mycket bättre.

Nu sitter jag hos Sara, lyssnar på Hoffmaestro som gör mig glad och ska snart dricka lite öl i gott sällskap.
Hoppas hoppas min mensvärk tar slut snart. Fy fan alltså, värst på länge!

Saknar Johan gör jag också. Jag vill nog aldrig mer spendera en natt utan honom igen. Ush ush..

LKPG

Jag är borta på vinden.
Just nu ensam, men snart tillsammans med de här underbara människorna:



Tror inte det blir en repris på förra årets karatefylla men kanske nära?
<3

Dubbel-dum

Dubbel-dum. Det är min pappa det. Min mamma kom på det en gång när hon var frustrerad över hur jävla korkad han var.. "Han är inte dum, han är... DUBBEL-dum!" Haha, jag gillar det. Jag känner nog inte någon som är så feg som min far. Så feg så att jag och min syster har fått lida för det ända sedan 8-9 års ålder.
Jag orkar inte ens skriva om det, än tänka på det. Jag orkar bara inte.

Därför har jag i tre dagars tid försökt att tänka på annat, genom att bl.a färga håret. Det började i tisdags då jag fick tag på ett paket med blekningsmedel för slingor. Yeah, tänkte jag, det är dags nu och började plocka ur slingor ur plasthättan. Och efter tre timmar ungefär drog jag av den (ja, 3 timmar.. Dra ut slingor, sen pensla i skiten och sen vänta, vänta, vänta) och fick se ett mycket gult resultat. Kycklig. Eller så såg det ut som att någon kissat mig i håret.
Nej. Ush. Så igår åkte jag in till stan och köpte ett till paket med någon slags blondering fast inte lika stark, i förhoppning om att de gula slingorna skulle bli vitare på något sätt. Nähä, hela håret blev kanariefågel-gult......
Så imorse fick jag nog. Tog min nöd-paket med kastanjebrun färg och slängde i håret. Det blev helt ok, kanske lite mer åt det röda hållet men, jag gillar det.

Min andra terapi som jag började med precis nyss är brownies-bak! Fusk som fan dock.. Köpte en låda från Kungsörnen, tillsätt bara vatten, till och med formen ingår. Jisses.. Men smeten smakade bra och det luktar gott från köket så, why not?


Jag hoppas jag pallar jobbet på måndag. Just nu vill jag knappt tänka på det heller. Det är helt sjukt att jag går här och får dåligt samvete över att jag är hemma!! Herregud.. Skärpning Vendela. Jag m å s t e börja tänka mer på mig själv, lyssna till min kropp. (Så brudar, tänk inget illa om mig. Jag är inte riktigt frisk i huvudet just nu. Ha tålamod med mig..)

<3

Upp med Sulan på topp

Vilken jävla helvetes-måndag..

Det är måndag, min mest hatade veckodag, precis som katten Gustaf.. Varför går allting snett på måndagar? Fick ett helvetesmail som fick mig att spåra ur totalt. Vill inte gå in djupt på det men, varför är det för det mesta pappor som blir svin när ens föräldrar skiljt sig?
Sen spelar Bajen 2-2 mot AIK. En domar-skandal som heter duga gjorde att Bajen bara tog en poäng. Jag hoppas Martin Hansson granskar sin insats nu när han kommer hem och bestämmer sig för att avgå.
Sen att Bajens "supportrar" gjorde något jävligt onödigt är kanske snäppet värre. Det handlar om några få inavlade idioter som bara är ute efter att förstöra. Jag hatar dem från djupet av mitt hjärta och jag önskar dem allt ont i världen.
Märk väl att jag i min misär druckit ett par öl för mycket nu och kanske kommer ångra vad jag skrivit imorgon. Men just nu känns det så. (Och att AIK-supportrarna inte kan hitta på egna, kreativa sånger är ju synd och skam.)
Sen vill jag skrika ut ett stort GRATTIS till "Sulan" som gjorde sitt första mål i sin Allsvenska karriär. Och snyggt var det också..

Om man bortser från allt dåligt så är den här måndagen ändå speciell. Jag och Johan firar 9 månader och 1 månad som förlovade. Han är min bästa vän och jag älskar honom mer än jag någonsin kan beskriva.
<3 <3 <3

G och T

Lördagen blev en hit. Det trodde jag inte när jag vaknade upp med hemsk pms. Bokade klipptid på Söder och efter att ha provat ungefär 5 outfits så drog jag dit för att komma ut 45 minuter senare med en kortare frisyr än tänkt. Det blev helt galet helt enkelt. Ville ha kvar längden på håret fast mycket mer urklippt och lite uppklippt. Det slutade med en page, ungefär. Grattis världen.. Men jag blev ganska nöjd ändå. Jag trivs i kort hår.
Johan hade klippt sig även han. Kort som fan men bra ändå!
Hängde efter det ett tag med Johnny och Marsha. Gick från NK till St. Eriksplan för att dricka kaffe och äta en bulle. Bra promenad!
Sen var det bara att dra hemåt för att byta kläder, igen, och dra vidare till Johan Ebersteins 30års-fest på Söder.
En jättemysig fest som hölls på hans mammas uteplats på en bakgård. Lampor, levande ljus, bakverk och tilltugg överallt och fri bar där Magnus stod bartender. Jag drack 4 generösa Gin&Tonics och blev ganska kanackas.

Idag lovade jag Marsha att vi ska plocka svamp. Hahaha, det har jag inte gjort sedan jag var mycket liten, så det ska bli intressant. Bara jag klarar av tunnelbaneresan ut till skogen. Suck... Bakfylla + åka tbana = skit.

Festen igår..


15:02

Kimi ligger inte bra till i Formel1-loppet. Det blev ingen svampplockning.. Istället drar jag till City Gross och köper hårfärg. Det behövs. Jag ser flintis ut nu nästan och det går ju inte för sig!

19:51

Kimi avslutade inte ens loppet. Hans jävla bil dog. Kuk-Ferrari...

Annars är jag peppad på att åka buss imorrn till jobbet. Ska börja läsa min nya bok, Illusionen Om Gud. Kan bli hur bra som helst.

Nu ska jag och min korthåriga, öldrickande pojkvän titta på Blades Of Glory, en av Will Ferrells allra bästa filmer. Yey!

Emo schmemo

07:21

Men herregud, låt den här trenden falla ner och dööö!!!

http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article3147931.ab
___________________

Något som är så långt bort från emo som det kan bli är Hoffmaestro & Chraa. Jag och Sandra åkte ända till Södertälje igår för att se dem spela, något som trots regn och lera blev en bra upplevelse.
Sandra hade fjädrar i håret, det hade även ett dussin ungdomar jämte och bakom oss, fast vi var inte lika fast beslutna om att ligga med sångaren som de var. Herregud denna idoldyrkan! Det är sorgligt och pinsamt att se hur de beter sig framför scenen, sångaren "Hoffe" är precis lika mycket människa som du och jag, bara det att han råkar stå på en scen och sjunga (med den underbara röst han har).
I alla fall, utöver dessa utveckligsförstörda, små liv så var det kul! Riktigt kul. De har en scennärvaro som jag tycker mycket om och de bjuder på sig själva. Ett stort minus för att de inte spelade Highway Man, annars en klart godkänd spelning.
___________________

08:53

Sitter och läser människors bloggar. Bl.a. Blondinbellas pojkvän Nils blogg. Meningslöst och tråkigt skriver han. Dessutom kan han inte stava till müsli.
Och han ska bli advokat. Eller, det vet jag inte. Men han pluggar ju juridik, sååå...
Sen har jag självklart läst bröderna Schulmans bloggar, som är något av min favoritsysselsättning på dagarna. Fnissade lite för mig själv och gick sedan vidare till Katrin Schulmans blogg. Läser om panikångest och har lärt mig en ny förkortning av ordet fokuserad, "fokad" kallar hon det. Varför inte vara skriva ut hela ordet? Ah, de där stockholmarna. De är roliga...
Sen kom jag att tänka på hur jävla asocial jag blivit sedan jag flyttade hit. Jag har folk att umågs med om jag bara kunde anstränga mig lite. Trots att en del av dem tillhör mitt förflutna på ett sätt som kanske inte är av den trevligaste sorten. Och trots överflöden av kvinnor på jobbet så orkar jag inte ta tag i det och fråga om en fika någon dag. Jag vill egentligen bara sitta hemma, titta på filmer/serier/fotboll tillsammans med min härligaste Johan. Och jag vet att det antagligen är för att hösten är på väg, det regnar, blir kallare, löven börjar så smått falla till marken och med det kommer depressionen. Ett långvarigt sökande efter små lyckorus som kan få en att ta sig igenom den mörka vardagen, i alla fall tills helgen kommer och man häller i sig alkohol tills man glömmer att det är kallt.
Jag orkar inte med en höst och vinter till.
Så, på måndag när lönen kommer ska jag gå till närmaste hälsobod och köpa på mig ett lager vitaminer och mineraler så det räcker tills våren behagar visa sig igen.
Yes.
___________________

11:19

Såhär roligt har jag på jobbet just nu:
 



Tackar gudarna för Paint på datorn..
(Tryck gärna på bilderna för en större version!)

Nu är det lunchdags. Undrar vad som bjuds idag? Är sjukt hungrig...

En dagens..

Jag har tråkigt, ont i ryggen och ett röksug.
Sånt här gör jag när jag har tråkigt:

Dagens:
Klädsel: grå leggings, svart klänning, grå hoodie.
Accessoarer: none.
Frisyr: tofs med snelugg, ostylat. 
Bok: the Dirt, snart utläst.
TV: ingen tv, är på jobbet.. 
Musik: senaste låten spelad på radio var "längst fram i taxin" med snook. bra skit.
Vill ha: Kaffe och en cigg. (snart..)
Drog: nikotin.
Köp: cigg och en pago-juice.
Humör: apatisk?
Olycka: none.
Lycka: att vakna upp bredvid Johan.
Impulsköp: njet.
Fika: snart. i form av kaffe och cigg...
Grönsak: det skulle väl vara moroten i juicen.
Konserv: njet.
Pasta: om 2½ timmar blir det pasta till lunch.
Färg/er: gråttgråttgrått.
Tidning/magasin: aftonbladet.se
Skor: nya vans, färgglada sommarskor.. 
Motion: från lgh till tbanestation. från tbanestation till buss. från buss till jobb.

the Storm

Det är onsdag. Det blåser. Det är ett grått ljus som kramar världen utanför fönstret.
Jag sitter på sjunde våningen och börjar fundera starkt på att fixa en balkong så man slipper åka ner till trean för att röka. Är så röksugen men orkar just nu inte röra på mig.

Imorgon ska jag följa med Johans syster Sandra och hennes kompis Marie till Södertälje. Vi ska dit för att se Hoffmaestro & Chraa. Det ska blir sjukt kul att få se dem live. Hörde dem på myspace första gången för ett par år sedan men fastnade inte riktigt. Blev ändå vän med dem där för att hålla koll. Sen hörde jag Highway Man i våras och blev helt såld.. Dock är jag och Sandra oense i frågan huruvida sångaren är het eller inte. Jag säger att han inte är det.
Fast han är bra i Stockholm Boogie.

Annars väntar jag ivrigt på ett svar från min "käre" far....

Dedication

Ikväll börjar det. Som jag har längtat..



Man Utd - Newcastle
Vågar man tippa 2 - 0?
Ja det gör man nog..

Invandrare

19:35

Jag är superglad just NU!
Min kusin ringde innan och berättade att han fått jobb i Stockholm fr.o.m den 8 september! Wohoo! Ingen blir gladare än jag! Så om det är någon som vet någon lägenhet eller rum som vill bli uthyrt så hojta till för fan..
PEPP!

Mammabyxor?

17:11

Jag är så mätt att jag funderar på att gå och köpa ett par mammabyxor imorgon efter jobbet, som man kan ha vid sådana här tillfällen. Puh! Man kanske skulle G Å hem till Abrahamsberg idag.......

Annars händer inte så mycket. Dött på jobbet. Går nog vid åtta idag också. Med tanke på att jag bytte skift tillfälligt imorgon, dvs jag måste gå upp tidigt, ungefär vid halv sex-tiden.. Men skönt att komma hem tidigt. Då blir det till att städa lägenheten då min kusin kommer i helgen. Wöööh! Peppen! Johan ska ju på punkfestival på lördag och då är det skönt att kunna umgås med någon då mina andra vänner här i storstaden (som inte är så jävla många..) har andra planer.

Annars sitter jag mest och drömmer mig bort till den 13 oktober. Då jävla ska min överarm prydas med färg! Har ingen aning om hur.. Men jag tror bestämt jag tar med mig en skiss och drar till Swahilis på lördag och rådfrågar mannen som ska få plåga mig i några timmar. Yes..

Cain Dingle

När jag blir stor ska jag starta ett band som ska heta Cain Dingle. Så det så.

Igår tog Hammarby 3 poäng mot Sundsvall. Sjuuuuukt bra! Nu ligger vi bara en poäng efter Helsingborg. Niiiiice...
Och om Tony ville klippa sig, vore allt perfekt. Kanske något i stil med det här:



Yeah..

Så, nu ska jag snart åka till jobbet. YEY! Äh, skoja bara. Så glad är jag inte..
____________________

14:20

Lars Lagerbäck är en jävla sopa..
____________________

19:43

Fick just ett telefonsamtal från en snubbe i Göteborg som anordnade klassfester. Det är alltså meningen att jag, den 8 november, ska gå på klassfest med folket ifrån 9an. 9AN!!!! Herregud, hur många därifrån har jag kontakt med? Än mindre, hur många tyckte jag verkligen om och VILL träffa igen? Inte många. Visst, det vore kul att träffa Sandra, min kumpan i vått och torrt sen vi var 6 år gamla. Eller min gamla kärlek (eller ja, ensidig kärlek, som under hela min högstadietid). Men jag vet inte. Vi får väl se helt enkelt.

London calling

Jamen då var det väl måndag igen och vilken måndag sen! Vaknade en timma efter att Johan gått till jobbet, klev upp, hängde på internet ett tag sedan åkte jag in till stan på jakt efter en kofta. Plöjde alla klädaffärer i Ringen, vilket inte är så många så det tog inte ens 20 minuter. Ingen kofta hittad. Gick upp till H&M på Götgatsbacken men fann ingen kofta där heller. När jag gick ut upptäckte jag att det börjat regna och jag hade inget paraply med mig. Fan.. Stack in på Gina Tricot där jag efter 10 minuters slötittande äntligen hittade en kofta! Dock enbart i storlek L, men när jag provade den var den så skön att jag struntade i att den var lite för stor. Det är väl bara mysigt. Vintern kommer ju snart liksom, då är det skönt att ha något att gömma sig i.
Så efter att ha blivit 169:- fattigare (köpte en svart/rosa sjal också för 19:- Yeah!!) så åkte jag till jobbet. Tänkte vara i god tid så jag kan sluta tidigare.
Nu är klockan 17:02. Om ungefär 40 minuter kanske så ska vi börja packa ut alla tuber och skicka iväg dem i UPS-påsar till tandtekniker runt om i hela världen. Så klart så missar jag naturligtvis dagens Bajen-match också.. Jag får följa den via sportradion (som suger fedt, som Timo skulle sagt) som vanligt.

Kollade på två filmer igår, varav en var helt ok.
Började med Paranoid Park. Vet inte vad jag ska säga om den egentligen.. Den har tydligen fått något pris i Cannes och massa poäng från diverse dags-/kvällstidningar. Men enligt mig så var det rena skiten! Herregud. Seg och fruktansvärt tråkig. Inte alls som jag förväntat mig. En pretto-rulle helt enkelt som alla på Konstfack och Beckmans måste älska, annars får de inte vara med i det coola gänger.
Efter mycket suckande kollade vi på en brittisk komedi som heter Run Fatboy Run. Betydligt mer underhållande! Jag älskar ju brittisk humor. Faktiskt så gillar jag det mesta som är brittiskt. Och om Johan åker med jobbet till Spanien i slutet av augusti så tror jag minsann att jag drar till London. Om James är hemma och vill ha mig snarkandes på hans soffa. Vi får se.

Fredag är peppdag

Ryggont, magont och en aningens huvudont.. Men det mesta börjar släppa lite och jag känner av ölen jag precis hällde upp. Med en skvätt lemonade i så blir det mer brittiskt. Me like..
Telefonen ringde innan och det var Micke som sa att Phillippe är på besök i storstan, peppen! Nu måste jag ju inte till stan senare.. Kolla Buzzcocks och dricka öl någonstans. Det blir nog fint.

Jag tror det åskar ute nu, är inte säker. Min mor säger alltid åt mig att koppla ur modem, telefoner, sladdar ur eluttag när det åskar. Har aldrig varit med om att en blixt slagit ned och slagit ut allting i hemmet. Så därför vägrar jag nu att göra allt det jobbet. Jag vill sitta här och slösurfa samtidigt som jag kollar repriser av Top Model, så det så!

Johan sover. Underbara människa! Han jobbade högst 3½ timma idag och är lika trött som om han jobbat en heldag.. You gotta love him. Eller så räcker det med att jag gör det....


Torsdag är det idag

Jaha, trots 0-0 igår mellan Man Utd - Juventus så gläds jag idag åt en rubrik på fotbollskanalen.se som lyder:
"Jag stannar i United"!
Det är självklart Christiano Ronaldo som yttrat orden och jag tror att hela Manchester kunde andas ut när världens bäste fotbollsspelare tog sitt förnuft till fånga. Dock så tror jag nog att han efter den här säsongen kommer lämna United för Real Madrid. Tyvärr..
Men men, grattis Man Utd, mannen, myten, frisyren kommer stanna ett tag till!


Onsdag är lill-lördag (men inte för mig)

Jag är i stort behov av ett nytt jobb. Nej, jag behöver inget nytt jobb, men jag vill HA ett nytt jobb. Helst ett jobb där jag har liknande arbetsuppgifter som det här, typ sitta vid en dator, ta in lite ordrar, svara på frågor så gott det går, greja lite med lagervaror, fast utan kvällstider och fysiskt ansträngande rörelser som vi har här. Så om du vet något liknande sådant, som ligger i Stockholms-området (helst runt Bromma och inåt stan) så hör av dig!

Det är grått och trist ute. Tyst på kontoret. Lite surr från maskinerna och kontrollanternas snack är det enda jag hör. Jag är röksugen samt har ont i halsen så nu fick jag beslutsångest. Men det får nog bli en tur ner till lastkajen snart ändå. Så onödigt. Man kanske ska vara med i Alex Schulmans sluta-röka-grupp och komma på fest hemma hos honom när vi alla är rökfria? Eller kanske inte. Vi får väl se.

Nä. Nu blir det en kopp äckligt kaffe och en Drum nere på lastkajen.
__________________________

11:42

En Drum och en Fanta Light senare..
Sitter och drömmer mig bort till London för ett år sedan, om man bortser ifrån idioten så hade jag det bra där. Sitta på Wentworth Arms, dricka öl och kolla fotboll. Kom att tänka på det när jag såg att Community Shield-matchen spelas på söndag, Man Utd - Portsmouth..
Ikväll är det träningsmatch för United mot Juventus. Det blir fint. Ska ladda upp hemma med lite öl och popcorn. Sen drar det igång på riktigt den 16-17 augusti. Wohoo! Premier League, ÄNTLIGEN!!


Tisdag är bara onödig

Jag har ju nyligen fattat något slags tycke för Alex Schulmans blogg på http://www.1000apor.se/. Och nu när han är på semester och inte skriver särskilt mycket så hoppade jag över till hans brors, Calle, blogg. Han är inte alls lika kvick och elak som Alex. Men ganska rolig ändå, på sitt sätt. Som till exempel när han skrev det här:

"Blir alltid irriterad på folk som inte uppdaterar sin blogg på ett bra sätt. Men blir ännu mer irriterad på folk som efter ett uppehåll säger: "Förlååååt! Har inte hunnit blogga! Bättring!" och såna saker.

Som att hela världen håller andan i väntan på nästa inlägg."

Annars är det storm idag. När jag vaknade och inte bländades av något solljus blev jag arg och irriterad och somnade om igen till nästa alarmhets startade. Johan låg fortfarande i sängen när jag gick ut i regnet och jag undrar ifall han ligger där än. I så fall vill jag inte veta. På jobbet är det grått, tråkigt, dött, nada att göra.. Snart ska jag nog köpa mig något fint i mat-automaten. Kanske en påse nötter och en Loka. Sedan ska jag röka en Drum ute på lastkajen och hoppas att det inte öser ner regn på mig, trots att jag står under tak. Man vet ju aldrig..


Måndag är ett tillstånd

Tillbaks på jobbet.
Egentligen tog min semester slut för en vecka sedan, och visst var jag på jobbet förra måndagen. Efter en dag rann kraften ur mig och jag bestämde mig för att utöka min semester 4 dagar till. Tog bussen själv ner till Borås i onsdags. Var i stort behov av att träffa min mor och mina käraste vänner. Det hjälpte. Här sitter jag nu med minskad ångest och nya krafter. Mina vänner är det finaste jag har.

Vistelsen var väldigt trevlig. Hängde med Olle och Örnsch på torsdagen. Åt sushi i parken, kollade in boråsmodet på H&M, köpte alkohol, rökte vattenpipa och lyssnade på Kapten Röd på Johns balkong innan en mindre förfest hos Olle. Efter det traskade vi till Trägår'n och det kan väl sammanfattas med minnesluckor, öl och dans. Örnsch spelade plattor så det var dansvänligt hela kvällen. Fyllekäk på Jennys sen cykel hem i kylan (glömde koftan hos Olle, brrr...).

På fredagen kom Johan ner 13:05. Två dagar ifrån varandra räckte. Tyckte först att det skulle bli ganska skönt att komma bort själv eftersom vi umgåtts i princip dygnet runt på semestern. Men redan i Jönköping började det bli tomt och saknaden gjorde ont..
Fredagens underhållning bestod av Apornas Planet (nya versionen) på dvd och några öl på balkongen.

Lördagen spenderades på stan med kusinen, fick gratis öl på Böfhus (där han jobbar), ännu mer vattenpipa och Kapten Röd på balkongen, en resa till Sjöbo för att gratulera och hälsa på Peter och Candra, förfest i stan hos Mickis och Johan med kära återseenden och till sist fick man stå i kö i ungefär 30-40 min in till Trägår'n. Inget man är van vid direkt.. Men väl därinne var det ganska roligt. SJUUKT mycket folk och mest 18åringar som inte har något vett i huvudet. Men det blir ju vad man gör det till. Så vi fuldansade till Kapten Röd. Schteker.. Vi schteker.. Haha..
Fyllekäk på Jennys sen nattbussen hem. Puh...

Jag har även utvecklat ett ordentligt hat till Swebus eftersom 1; bussen var försenad 2; bussen var full så vi fick vänta på en annan 3; bytet i Jönköping gick inget smidigt, fick vänta i ungefär en halvtimma på en ny 4; ännu ett byte i Norrköping. Trots detta blev vi inte jätteförsenade till Stockholm men ändåååå.. Jag tycker inte om dem alls så hädanefter blir det antingen bara bus4you eller flyg...

Måndag. Say no more....

RSS 2.0