Hell Town

Ja. Jag är fortfarande kvar..

Gårdagen var helt ok. Marknaden på stan var densamma som vanligt. Inget nytt. Jag köpte en sjal som var fin och för att det var kallt ute. Jag åt sushi på världens bästa ställe, sen tog jag en kaffe på Tant Grön och träffade Peter och Christian där. Mycket trevligt. Köpte sedan snacks och begav mig till Örnsch. Där bevittnade vi när Bajen spelade oavgjort mot Trelleborg. Pinsamt. Men domaren gjorde en hel del misstag också.
Sedan kom en del folk. Det dracks öl och sprit och hatten cirkulerade. Allt var bra, tills jag plötsligt fick panik och bara ville därifrån. Väl hemma bröt jag ihop och försökte beställa tågbiljett, utan framgång. Mådde sjukt illa och somnade av ren utmattning vid halv fyra på natten..
Idag bokade jag en bussbiljett, men fick stanna kvar ändå. Hade, well, har, ingen kraft i kroppen. Kan inte sluta gråta och jag vet inte varför jag gråter!! Det är antagligen en blandning av det mesta. Och det gör ont i mig att jag fortfarande sitter här, istället för på bussen och är några timmar närmare Stockholm.. Men min kära, underbara mor ska köra mig till Linköping imorgon och min älskade, älskade Johan hämtar mig där. På så sätt slipper någon köra åt helvete för mycket.
Om jag bara hade körkort så hade jag sluppit allt det här.. Hatar att vara en börda..

Borås som stad kan dra åt helvete och alla förutom mina närmaste här också. Och jag hoppas Elfsborg torskar..

Shop shop

Igår vart det löning. Jag var nog mest glad över det tror jag. Det har varit jävligt knapert de senaste veckorna. Så det firade jag med att köpa en grå kofta, en grå/turkos skjorta, ett par grå mjukisbrallor, två koppar med tillhörande fat, nytt PG's te och salt&vinäger-chips. Mmmm.. Ja, hårfärg och mat sen också. Och en tågbiljett till Helvetet som gäller idag. Jag vill inte! Har ingen lust alls att åka. Men jag vill inte stanna hemma ensam heller. Blööh.. Ja ja, det blir nog bra. Jag ser mest fram emot höstmarknaden.

Frukost:

_________________________

19:32

Nu har jag landat i Borås a.k.a Helvetet. Sitter hos morsan och dricka polsk ful-öl och väntar på att syrran ska sluta jobbet. Sisådär vid nio. Ska hänga med på en fest hos galna människor tydligen. Sedan möta upp Örnsch i stan och ta nån öl nånstans. Kan bli nice.
Pratade med Johan nyss. Han hade nästan fångat en stor jävla gädda. Men den slant.. Saknar honom.. Ush..
_________________________

23:29

Jag stannade hemma. Iklädd mina nya mjukisbyxor (jag och Johan är ett jävla Svensson-par, haha..) har jag legat i soffan och kollat på världens kanske bästa film, Full Metal Jacket och har ätit popcorn konstant i en timma. De är inte slut än. Långt ifrån slut. Mer än halva skålen är kvar. Det kanske säger lite om hur mycket mammas popcorn-maskin kan poppa. Drömmen!

Annars har jag ont i tungan eftersom jag så olyckigt råkade bita till i den när jag åt min ohyggligt goda macka från Subway tidigare idag. Oh, om det ändå fanns Subway i den här hålan. Jag får väl äta sushi imorrn istället. Det funkar.

Nu ska jag sova. Det är ju en dag imorgon också. Yeah.
(Och på söndag åker jag hem. 1: Jag orkar inte längta efter Johan mer än så. 2: Jag orkar inte saknar Johan mer än så.)

Less

Jag är så less på Borås, Boråsare (den dåliga klicken) och Elfsborg. Det är med visst motstånd jag åker dit i helgen. Anledningen till varför jag åker dit: Johan ska åka bort och jag vill träffa Örnsch, Olle, Heidi och min mamma.
Helst skulle jag vilja att mina bästa Boråsare kom hit istället. Men det verkar vara en omöjlighet.

Well.. Nu börjar solen kika fram. Om man skulle ta och gå ut med sin kamera ett tag.
Det här tog jag från balkongen i går kväll (och det går som vanligt att trycka på bilden):



_______________________________

13:42

Herregud vad tiden går långsamt. Vet inte heller vad det är jag väntar på. Antagligen på att en massa pengar ska komma in på mitt konto så att jag kanske skulle kunna åka till Ikea och köpa förvaringslådor av något slag. I lägenheten ligger nu en massa saker på golvet. Foton, böcker, gamla sparade papperslappar med adresser, värmande ord och citat på. Även en och annan sladd som jag inte längre vet vad för pryl de tillhör.
Jag försöker leta jobb så gott det går men alla jobb kräver utbilning hit och dit, körkort, erfarenheter och annat som jag inte har. Såklart. Jag ångrar så mycket i mitt liv, sånt som jag borde ha gjort och sånt som jag hade klarat mig utan. Ändå ångrar jag ingenting, för det som har skett har format mig till den jag är idag. En människa som är stark och som har empati i kroppen. Men ändå, så jag är inte nöjd.
TV är jag trött på. Internet har gjort sitt också. Har inte tillräckligt mycket ro i kroppen för att kunna läsa eller måla. Att gå ut är en för stor process. Måste duscha, hitta kläder som passar, sedan att ha ett mål. Jobbigt att bara gå ut och gå. Särskilt då jag inte hittar så bra i dessa områden.

Äh, om man skulle ta och gå och lägga sig.

Hit me with your best shot

Då är man återigen med i svängen. Ja, styra-upp-sitt-liv-svängen. Gick ner till Brommaakuten idag och fick prata med en läkare som faktiskt förstod mig. Jag blev förvånad och lät henne veta det, att hon är den första läkaren jag träffat som inte velat tvinga på mig piller. Jag tror inte på piller. Jag tror de är en tillfällig lösning för personer som verkligen, verkligen mår skit. Sedan krävs ett jävlar anamma och mycket stöd, någon professionell att prata med.. Fast för vissa kanske det är kört. Vafan vet jag. Jag vet bara att nu har jag än en gång, svart på vitt att jag är en virrpanna. Och om ett par veckor får jag någon proffessionell att prata med. Japp..

Bara 4 dagar tills Proffice officiellt kan dra åt helvete. Känns skönt samtidigt som jag har en sjuk panik inför hela livet. Vad vill jag göra? VAD VILL JAG GÖRA? Frågan är nog inte vad jag VILL göra utan, vad kan jag få för jobb med min ickeexisterande utbildning? Antagligen något liknande det jag hade eller så erbjuds säkert ett jobb som innebär att torka gamla i arslet eller få spädbarns-spya på ryggen. Nej tack.
Jag VILL fota. Jag VILL måla. Jag VILL vara kreativ. Men pallar jag sätta mig ner och skriva ett CV så jag kanske kan få något kreativt leverne någon dag? Nej.. Jag behöver lugn och ro, ingen press, ingen stress. Inte nu.. Snart.. Men inte nu.

Lite foton...
Jag gillar den gamla tvärbanan. Den är mysig..

Johan är sjuk, ynklig men fortfarande världens finaste och bästa.

Håller på med en tavla som föreställer Johan..

Träffade Mia en snabbis på stan och hon var gravid. Eller inte..

Mycket Guitar Hero har det blivit de senaste dagarna. Jag spöade i alla fall Johan på My Name Is Jonas, på medium. Yeah!

AC4 och huvudvärk

Det känns som att det var väldigt längesedan jag var bakfull. Men känslan är fortfarande densamma. En sprängande huvudvärk, en aningens illamående och en seghet som heter duga. Jag brukar alltid vara värst. Men trots att jag och Johan drack samma mängd alkohol igår så man han sämre än jag idag! Haha... Trist dock eftersom han är den ende i vårat förhållande som har körkort och jag är dödshungrig. Hoppas på att han piggnar till snart.

Det var i alla fall en trevlig afton igår. Var hemma hos Mattias på Söder, drack öl med lemonade i, spelade Guitar Hero och snackade skit. Efter det blev det Debaser och spelning med AC4. De var väl sådär.. Jag stod längst bak och såg ingenting för alla långa människor med jättehuvuden. Vi får väl se om de släpper något snart, så man kan få en bättre uppfattning då.

Lyssnar på Segertåget med Maskinen just nu. Den är sjukt grym och jag som egentligen inte alls tycker om skånska blir kär när jag hör "den där skånska killens" partier. Yeah..

Nej. Nu vill jag ha fetaostpaj och lantchips, damnit!


Ett nytt liv

12:27

Jag fick kicken igår. Två veckors arbete sen får jag gå. Både från Nobel och ifrån Proffice. Jag trodde panikångest var något accepterat i samhället idag men jag hade fel. Och jag ska inte säga att jag gjort allt jag kan för att bli bra heller. Jag behöver en knuff i arslet eller någon slags hjälp med sådana grejer. Men jag sa aldrig till.. Jag får till en del skylla mig själv.
Två veckors arbete kvar. Inte en chans i helvetet att jag kommer sätta min fot där igen! Skulle du det, ifall ingen ville ha dig där?

Nu ser jag fram emot bättre tider. Nytt jobb, ett nytt liv. Ett lite mer hälsosammare liv. Var på gyn.mottagningen idag och de var tvugna att väga mig. Åh fy helvete.. Nu får det vara bra med sena middagar, godis och annan skit..
Only on saturdays. Eller söndagar. Vi får se..
______________

14:47

Och där fick städningen vänta lite. Den lite gnagande huvudvärken växte till att bli ett monster som med besked började banka mot min panna för en lite stund sedan.. Den fortsätter banka, och banka, och banka.. Jag orkar inte längre!


Onda drömmar

12:29

Jag förstår inte varför jag då och då ska komma in i en dålig-dröm-period?! Igår natt drömde jag att Johan var otrogen med nån brud och totalignorerade mig när jag ifrågasatte varför och när och hur och vafaan..
Inatt drömde jag, inte att han var otrogen, men han sa att han ville vara det. Han pekade ut en blond tjej (ja just det, alla tjejer är blonda.. What the fuck?) och sa att henne hade han haft sex med jättemycket förut och hemskt gärna ville ha det igen, bara för att hon var så himla bra! Sedan försvann de båda iväg någonstans och jag vaknade med ett huggande känsla i hjärtat och en tår på väg ned på kinden..  Vad är det som händer? Jag litar på Johan. Okej att jag ibland kan vara svartsjuk men Johan är den första killen jag verkligen har litat på i hela mitt liv. Är det dags att köpa en drömfångare? Jag fatar ingenting..

Kärlek

Kärlek är att lära sin pojkvän att sy in sina byxor.
Jag älskar den här människan:




Annars har det varit en härlig söndag. Värdet kunde varit bättre om man ska klaga. Och Kimi kom bara på 9e plats i Formel1-loppet. Och Bajen torskade med 2-1... Men ändå, att åka till Skeppsholmen och gå runt på Östasiatiska Muséet var grymt. Snygga foton och fina lotusblommor i den annars icke så imponerande japanska trädgården..

Imorgon är det back to work som gäller. Och jag vet inte vad jag tycker om det. Jag är i och för sig sjukligt rastlös efter att legat i soffan hela veckan, så jag vill göra något! Men, jobba.. Njae.. Inget som lockar direkt kanske. Ska bli kul att träffa mitt gamla och galna skift i alla fall.

New Look

10:49

Ja nu har min blogg fått ett nytt ansikte. Ganska nöjd blev jag också. Men är inte klar än.. Har idéer kring en hemsida också men det får jag nog ta nästa gång jag är sjuk.
Och eftersom tristessen är så jävla påtaglig nu så tänkte jag lägga upp en sån här onödig grej:

Sammanfattning Sommaren 2008

- Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort för? Jag besökte Trädgården i STHLM, jag badade under röd flagg på Kreta, jag förlovade mig.. Bl.a..

- Dog någon som stod dig nära? Nej.

- Vilka länder besökte du? Grekland/Kreta.

- Är det något du saknar sommaren 2008 som du vill ha sommaren 2009? Mer värme?

- Vilket datum från sommaren 2008 kommer du alltid att minnas? 25/7.

- Största misstaget? Att jag inte gick mer till Trädgården.

- Har du varit sjuk eller skadat dig? Nja, sjuk i huvudet kanske. Inga allvarliga skador.

- Bästa köpet? Mina skor!

- Vad spenderade du mest pengar på? Skor, resor, öl och mat.

- Gjorde någonting dig riktigt glad? Johan såklart. Alltid.

- vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2008? Ingen speciell..

- Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar? Gladare. Definitivt gladare.

- Vad önskar du att du gjort mer? Solat mer innan jag åkte till Kreta..

- Vad önskar du att du gjort mindre? Jobbat, blööh..

- Hur tillbringade du midsommarafton? Dels i en lgh i Kristineberg och dels på en studsmatta i Vasaparken.

- Blev du kär i sommar? Om än möjligt mer kär!

- Förhållanden? Yeaaaah.

- Favoritprogram på tv? Hell's Kitchen.

- Bästa boken du läste i sommar? Att älska som en porrstjärna.

- Största musikaliska upptäckten? Noäe.

- Något du önskade och fick? Min man på riktigt.

- Vad gjorde du på första dagen på sommarlovet? Sommarlov? Den som vore så lycklig..

- Finns det något som skulle gjort din sommar bättre? Mer sol.

- Hur skulle du beskriva din stil sommaren 2008? Uhm, olik från dag till dag.

- Vad fick dig att må bra? Resan till Kreta och till landet och till Borås.

- Vem saknade du? Örnsch och Sara och Olle och Mickis och Heidi..

- De bästa nya människorna du träffade? Träffade inga nya människor, inte som jag fastnade för iaf.

- Sommarens sötaste? Johan, alltid Johan dammit..

- Sommarens största kärlek? Johan och GT's.

- Sommarens besvikelse? Tiden går för fort nu när man är gammal.

- Sommarens bästa? Kreta, definitivt!

- Sommarens snällaste Min familj, mina vänner och Johans familj.

Slem slem slem

10:20

Jag är trött på slem nu. Varför köpte jag inte såna där tabletter när jag väl var på Apoteket? Kuken också..
Och sova länge kan jag tydligen inte heller. Trots att jag vaknar flera gånger på natten och hostar halvt ihjäl mig så vaknar jag likt förbannat prick 09:00 varje dag! Ska väl vara glad för att jag inte vaknar klockan 06 och inte kan somna om..

Nu ska jag fortsätta mitt Top Modelmaraton och dricka sjukliga mängder te. Har hört att det ska vara bra mot äckliga förkylningar.

the Old and the New

10:24

Uuuuush, jag är så sjukt jävla förkyld! Kan inte andas genom någon näsborre, alltså måste jag andas genom munnen hela tiden så att det blir helt torrt och slemmigt och fy fan. Nässpray testade jag men det gör ont. Finns det någon härlig huskur för att bota en täppt näsa? Eller är det bara att stå ut?
Vaknade i natt av mitt påminnelsealarm. Då hade jag tydligen tänkt fel på datum för idag klockan 15:15 är det dags att gå till gynekologen. Fan, trodde det var på fredag. Och jag kan inte missa den här gången också. Så jag får surt trampa ner dit med min täppta näsa och sönderkliade fötter (myggbetten..). Men sen, sen ska jag gå förbi ICA och köpa choklad, och förbi apoteket och se ifall de har nåt bättre nässpray, som inte svider sönder hela näsan, och sen ska jag hem och lägga mig i sängen, kolla på Asterix och de 12 stordåden. Underbara filmer när man är hemma och är sjuk.

21:51

Gynbesöket gick bra, om än något obehagligt. Men det är det väl alltid när en totalt okänd människa ska in och gräva i ens underliv! Efter den utflykten blev jag tröttare än någonsin och har hamnat i något feberkoma-tillstånd.. Johan är på fotboll på Råsunda och eftersom jag inte kunde följa med så fick jag en påse med godsaker av världens bästa svärmor. En påse chips, en chokladkaka, en låda vindruvor och en stor Brämhults hallonjuice. Mmmm.. <3
Nu ska jag gå och lägga mig och läsa min nya bok:



Godnatt!

Kräft Trash

Jo men min helg blev allt annat än lugn.

I fredags blev det ett par GT's, ett par öl i goda vänners sällskap och Millencolin på Grönan. Fan va gamla de har blivit. Galet! Salongsberusad blev jag och det var väl inte direkt planerat. Dessutom på tom mage. Det kan ju förklara den onödiga bakfyllan dagen därpå.

Kusinen sov över och på morgonen kom min far hem till oss för att dumpa av alla mina prylar. Har saknat mina böcker, foton, skivor och diverse annat bös som man samlat på sig genom åren.
Vi drack kaffe och jag kände när jag satt där i soffan jämte farsan (som blivit jättegammal och nästan lite skrynklig) att jag saknar honom. Jättemycket. Han må vara ett jävla svin som inte kan stå upp för sig själv och säga till häxan han tyvärr är gift med att hon ska stila sig, men han är ändå min pappa för helvete.. Och jag vill att han ska vara en bra sådan. Men, ja. Ett men är alltid ett men. Och män är väl tydligen alltid män..

Efter det så åkte vi till Norrtälje, till Stekar-Strandhs landställe. Full bil med folk, mat, alkohol, sovsäckar och ett gott humör (förutom mitt då..) och blev det en ganska rolig resa!
När jag öppnade bildörren framme vid stugan attackerades jag av tiotusenmiljoner jävla, elaka, aggressiva mygg! Jag har aldrig i mina år sett så många mygg på samma ställe. Jag krämade in mig med myggolja och satt och kedjerökte i ett försök att få bort dem. Till slut gav jag upp och slog ihjäl dem istället. Ush..
Det blev livemusik i form av Knullad Med Kniv, som hade glömt baskagge-pedalen så det blev en mycket intressant spelning. Galet som utlovat dock, en riktigt härlig upplevelse.
Sen vart det mat, fotboll, alkohol, technodans, tråk-prat, kul-prat, en andra spelning (som var mer galen och innehöll mosh) och annat kul som borde vara med på en kräftskiva.

Jag däckade i bilen vid halv 2 eller halv 3? Whatever.. Schliten är jag i alla fall idag och jag längtar hem till badkaret.
Har köpt skumbad och på vägen hem idag ska jag stanna på H&M och köpa en ansiktsmask. Kanske även en ny korsordstidning. YEAH!

(Bilder från helgen finns som vanligt på http://stupidkid.bilddagboken.se)

13:08

Förresten så blev jag mycket upprörd i morse när jag gick in på aftonbladet.se och fick se största rubriken:
"NU STARTAR VI UPP WENDELA!"
Vafaaaan.. En jävla nättidning för kvinnor som de har döpt till Wendela. Tack för den. Jävla idioter. Låt mig ha mitt namn ifred.....

Get it all out

Jag är trött, jag har ont i ögon och huvud och rygg och jag vill inte alls gå till jobbet idag. Men jag ska. Lugn, jag ska.
Igår hade vi en lång och ibland hetsig diskussion på jobbet. Vi rensade ut det mesta kan man väl säga. Irritationer som legat och grott någonstans i huvudet som inte längre ville vara ensamma där inne utan flög ut som pistolskott.
Jag vet inte vad jag ska säga om allting. Känner mig just nu bara apatisk när jag tänker på det. Kan nog sammanfatta det med att jag innerligt önskar att Proffice-Lena har något nytt jobb åt mig när jag ska dit på måndag.

Annars då flyttar min kusin upp idag! Yey! Han ska bo i Kransen, inte långt från mitt jobb, eller Muffinsfabriken heller för den delen.. Så jag hoppas att jag orkar träffa honom en liten stund efter jobbet.

På lördag ska jag till landet. Ska jag vara helt ärlig så känner jag nog mest för att ligga hemma, ta det lugnt och titta på film. Är inte det minsta festsugen, alls.. Men jag vill ju vara med Johan, så, det blir väl att jag följer med i alla fall..

Fick en kallelse från gyn i Bromma. Jag måste dit och ta såna där cellprover. Iiiiiiih, det är fucking scary! Har nog minsann hört hur det går till.. Bläääh.. Men det är väl bra antar jag. Men ush, vill inte!!


I hurt myself today

A is for age: 26
B is for booze: öl. eller G&Ts..
C is for career: uhm, administratör.
D is for dessert: choklad. alltid.
E is for essential items to bring to a party: alkoholhaltiga drycker i flaska eller burk.
F is for favorite song at the moment: en jävligt bra låt med The Honeydrips.
G is for girlfriend: min bästa "flickvän" heter Sara.
H is for hometown: egentligen Borås men fan, nä, Stockholm!
I is for instruments you play: näe..
J is for jam or jelly you like:: jordgubb eller apelsin. utan skal.
K is for kids: nej nej nej!
L is for living arrangements: 2a i Bromma, sambo (underbart), husdjur i form av min älskade dator och fler och fler böcker.
M is for mom's name: Kerstin.
N is for name of your best friend(s): Sara. Och såklart min Johan..
O is for overnight hospital stays: när jag föddes?
P is for phobias: agorafobi, spindlar, mörker, döden.
Q is for quote you like: orka..
R is for relationship that lasted longest: 11 månader och typ 24 dagar.
S is for sexual position: määäh..
U is for unique trait: jag är faktiskt snäll på riktigt.
V is for vegetable you love: uhm, uuuhm.. vet inte!
W is for worst trait: blyg??
X is for x-rays you've had: hos tandläkaren blev det en del.
Y is for yummy food you make: lasagne. och paj. och annat.
Z is for zodiac sign: stenbock.

RSS 2.0