Förändring?

Mitt i min misär kollar jag min andra mail-inbox och upptäcker ett mail från min far. Herregud vad har hänt, tänkte jag.. Han brukar inte skicka något mail eller höra av sig alls om inte jag gjort det först. (Vilket då betyder nästan aldrig för jag försöker invänta honom men det händer aldrig och ibland behöver jag pengar och är tvungen att höra av mig först..) Men idag fick jag ett "hur är det?" utan att ha behövt fråga honom något och det kändes bra. Och eftersom jag är känsligheten objektifierad så började jag naturligtvis böla och skriva ett låååångt svar där jag berättade vad som hänt med AF och med läkaren osv. Vi får väl se när, hur, om jag får svar..

Annars sitter jag här, inomhus, det är sol och vårvärme på G utanför men jag har så mycket slem i halsen/bröstet att jag inte kan gå ut i köket utan att bli andfådd. No fun. Jag kan iofs sätta mig på balkongen med en kopp te och en bok. Fast nu ser jag att det blåser också. Ush.. Jag kanske väntar tills imorgon..


men för faan..

Jag orkar inte mer! Jävla myndigheter.. Kom hem efter att ha lämnat bästa Sara på stationen och hade fått ett brev från Arbetsförmedlingen. De skrev att jag är avanmäld från både AF och Alfa-kassan för att jag inte kommit på möte i torsdags. Bara det att jag har sjukanmält mig. Via email till min handläggare eftersom jag inte hade ork att stå i en halvtimmes telefonkö. Orkar man det när man är sjuk och knappt kan tänka ordentligt? Och detta är resultatet av det. Jag orkar inte!!!!!!!!!! Nu måste jag göra om hela skiten igen och nu har tiden gått ut för att jag ska kunna få pengar från Alfa-kassan överhuvudtaget. Jag vill bara gräva ner mig i ett hål och ligga där tills världen har fått empati..

Blöööööh!

Ligger återigen i sängen och glor på Gossip Girl bl.a. Är hungrig men orkar inte göra mackor nu, klockan är ju tio liksom.. Min hals är lite ond, det känns som jag har gröt i huvudet, kroppen är seg, men jag ska ignorera detta så gott det går. Får ju som sagt bästa besöket imorgon! Fast hon får nog acceptera att jag kan vara lite seg. Är det lugnt eller, Sara? ;)


Birma

Ligger i sängen och håller snart på att få liggsår. Jag lade mig här för att elementen i lägenheten var avslagna och jag höll på att frysa ihjäl. Har kollat på två Top Model-avsnitt och nu hänger jag bara kvar för jag inte orkar gå upp. Kollar söta katter på google och jag vill jag vill jag vill ha en liten söt Birmakatt.. De är sååå fina!
Jag menar, SE:




Underbara, blå ögon. De blir iofs ganska långhåriga men, äh. Det är det värt.
Vad säger du Johan, tror du Bulten blir glad för en lite katt-kompis?

(Ja jo, Johan vill skaffa en fransk bulldog och den ska han döpa till Bulten.. Say no more..)

Lyckan.

Jag trodde att jag skulle få vänta i minst ett halvår på the Hills sista säsong, men jisses, det börjar ju den 6 april redan! YEY! Nu blev den här sugiga måndagen något bättre. Nu ska jag krama på min sjukling..

Amazonas.

Jag mår illa och har ont i magen (nej, inte gravid) och Johan är förkyld. Jag kanske håller på att bli förkyld? Det vore fan förödande eftersom jag äntligen ska få besök av min bästa vän! Vårat förra möte ställdes in pga just förkylning (Sara hade drabbats), så jag hoppas verkligen att jag slipper undan. Kanske bäst att överdosera mitt C-vitamin-intag just nu?

Helgen var fin. Middag/Robinson/TP i lördags i Nacka. Och födelsedagsmiddag för Johans morfar igår på en italiensk restaurang i Vasastan. All good. Förutom att min krångliga mage såklart skulle krångla ända fram till att jag satte mig ner på restaurangen. Tabletter från Apoteket hjälpte en aning. Nu verkar helvetet ha startat igen, vi får väl se hur jag mår om några timmar. Kanske är det lika bra att lägga mig i soffan igen och vila. Måste vara fit for fight för Arbetsförnedringen imorgon. Blööh..

Snö är det ute också. Jävla evighetsvinter!

Frisör?

Jag har precis klippt Johans hår. Stackarn hade lite ångest över att åka in till stan så jag gick med på att klippa till honom lite. Det är besvärligt. Senast jag klippte honom och han sedan gick till en riktig frisör undrade hon vem i helvete som hade klippt honom. "Min flickvän" svarar Johan.. Nu har jag bett honom att säga att det var någon dålig frisör istället nästa gång hon frågar.. Man vill ju inte skämmas liksom. Fast jag är ganska nöjd med resultatet ändå. Nu är det bara jag som ska få en ny frilla. Hoppas på att jag kan få lite cash av farsan nästa vecka så även jag kan bli fin!

Snart är det fotboll. Man Utd - Fulham. Perfekt. Hinner man se det innan vi ska iväg till JohanL och Helena. Kanske hinner med en gin&tonic också. Hehe..

Rastlöshet

Här sitter jag då igen och rapar järn/c-vitamin med äcklig svart vinbärsmak och gnager sönder min läpp i strävandet efter att hitta en bra html-editor, en som man kan förstå! Allting var lättare då jag var 17-18 år. Då gjorde jag en hemsida i notepad på 30 minuter och lade upp allt smidigt och lätt på tripod.com. Nu har jag glömt det mesta och när jag försöker lära mig igen känner jag mig som 65+ och blir såpass irriterad att jag vill slänga ut datorn genom fönstret. På riktigt!!

Nu har jag pratat med Lovisa i över en timma på telefon (hmm, inte ofta jag pratar i telefon numer, KAN ju bero på min telefonfobi men ja ja..) och nu ska jag fortsätta läsa lite ur hennes text hon skickat över. Den är bra men jag har blivit ett rastlöst monster som inte kan koncentrera mig på EN sak i taget. Funderar på att låsa in modemet och glömma av koden till låset ibland. Sitter jag och tittar på TV t.ex så kan jag inte titta klart på det program jag vill se utan jag måste ständigt springa till datorn för det finns alltid någonting jag måste kolla upp. Suck..

Imorgon ska jag och Johan till JohanL och hans Helena på middag. Jag är mycket noga med att det absolut inte får kallas parmiddag. Jag är allergisk mot det ordet och jag som fortfarande lever på uttrycket "young 'til I die" tycker att just "parmiddag" är ett sjukt vuxet begrepp och jag vägrar att attendera något sådant. Fy fan.. Men det ska bli kul att åka dit och hänga lite. Japp.


Nege.. Nej, chokladbollar..

Blev så sugen på chokladbollar sen jag var hos JohanL i tisdags, han hade bakat och jag snodde två stycken. Så jag fixade egna idag som antagligen kommer vara slut innan jag går och lägger mig. Mmmm..
Annars tänkte jag tagit en promenad ner till Alvik idag men jag kom halvvägs, sen tog jag bussen. Vinden var bara för jävla jobbig och mina ögon bara rann och rann, såg inte någonting! Så jag tog bussen sista biten..

Nu sitter jag här och väntar på att tvätten ska torkas i tumlaren och Johan lirar hockey på XBox as usual. Så jävla tråkigt! Undrar vad det ska bli för gott till middag, jag har ingen aning, ingen fantasi och ärligt talat ingen lust att laga mat. Jag får väl äta mig mätt på mina chokladbollar och ta smällen att jag kommer se ut som en efteråt också.. Lite sådär oproportionelig.

Just nu längtar jag bara tills nästa torsdag då min darling Sara kommer upp. ÄNTLIGEN!! Då ska vi hänga och göra stan på lördagen, det blir Who Killed Marilyn på Alcazar. Peppen! Och hela fem dagar ska hon vara här! Typ. Yeah, massa häng!

Och självklart peppar jag på den 4e april också. Jag saknar ju Mamma!!! Och alla er andra ;)

Arbetsförnedringen.

Jag hatar alla som arbetar på Arbetsförmedlingen! De är värdelösa, jävla as som inte har någon koll, empati eller humor.
Jag var där för några veckor sedan och skrev in mig, bara för att få alfa-kassa. Och när man skriver in sig så måste man söka de jobb som man blir tilldelad av Arb.Förm. Idag skickade jag in en ansökan till ICA i Hägersten vars enda krav var att man måste ha jobbat i en ICAbutik tidigare. Har jag gjort det? NEJ! Men jag måste söka skitjobbet annars kan Arb.Förm. skriva ut mig och ta tillbaks mina pengar (om jag nu får några överhuvudtaget). Vilka JÄVLA nötter!
Min handläggare, Lars, ska fan få höra ett och annat nästa vecka då vi ses. Inte för att han kommer att lyssna. Senast när jag försökte berätta något för honom avbröt han mitt i en mening och började ta personnummer och dylikt. Idiot..


Ellos - Bajen

Då var det köpt! Biljetten till Elfsborg - Hammarby den 4 april. Ska bli ett nöje att åka på bortamatch igen då bojkotten är hävd mot just denna match. Rykten går om att bajare ska köpa biljetter till långsidorna också. BARA BAJARE! Vi får hoppas på detta, att så många som möjligt åker ner till hålan och hejar fram Bajen till vinst. Såklart ligger min pepp inte enbart på matchen utan även allt som ska ske runt omkring. Åker ner med Johan x 2 tidigt på lördagen, ska hinna med att träffa morsan innan det är dags att förkröka inne i stan någonstans. Och efter matchen ska jag fan till Trägårn och dansa bort allt fett på min kropp. Man kan ju försöka i alla fall. Förhoppningsvis kommer många av mina vänner och bekanta dit också.

Förutom köpet av biljetter på Hornsgatan tog jag en lite promenad upp på Skinnarviksberget. Gudomlig utsikt! Där vill jag hålla till varenda ljummen sommarkväll. Sedan köpte jag en pensel så nu kan jag måla detaljer snyggt också. Yey! Samt kopierade papper och skickade iväg klagomål till Allmänna Reklamationsnämnden. Nu jävla ska Lepigen få äta upp sina jävla fakturor!

Det är St Patricks Day idag och istället för att öla på en torsdag så försöker jag få Johan nr.2 att gå ut och ta en öl med mig!

Happy happy happy

Nej, motsatsen. Jävla PMS säger jag bara. Totalt okontrollerbart! Tårarna sprutar och irritationen exploderar för minsta grej, som t.ex att penseln som jag försökte tvätta inte blev ren snabbt nog. Suck.. Och när jag sen vill hitta på något men alla de få jag känner är upptagna med annat så sprack hoppet av att den här lördagen kunde bli något. Jag måste ha ett jobb! Jag måste skaffa fler vänner och hur ska man annars hitta vänner förutom på ett jobb, i den här åldern. Går ju knappast att sätta ut en kontaktannons.. Ja ja..

Nu ska vi i alla fall hem till Rebecca och Rickard ikväll. Det blir kul! Önskar bara jag hade 75 liter öl för jag vill dricka bort den här PMS'en en gång för alla..

Förresten vill jag bara säga det att jag har en snus under läppen. Så går det när cigarettarna är slut. Fast nu mår jag illa istället. Fy fan för snus!

13

Det är fredagen den trettonde och jag måste bara säga att det finns inget som gör en så klarvaken på morgonen som en armbåge rakt på näsan av sin älskade bredvid. Självklart var det inte meningen. Antar att han bara hade en häftig dröm. Men ont gjorde det och vaken blev jag. Svårt att somna om sen.
Annars har inte så mycket hänt. Solen försöker kika fram och snön droppar ner från träd och balkonger. Sköööönt! Nu får det vara nog med snö och slask. Det ska tydligen bli runt 8 grader varmt på söndag och soool! Då blir det häng i stan som gäller. Eller någon lång promenad någonstans där det är fint.

Tänkte gå och klippa mig på Hårakademien imorgon. Men när jag nu ringde så har de bara öppet mån - fre numera. Fan också.. Jag blir tokig på mitt hår! Ser ut som en gammal tant, det är omöjligt att styla det för det bara hänger som tjock, tung peruk på huvudet. Blööh. Jag får väl vänta till måndag då.

Annars då? Näe, det händer väl inget särskilt.

Nä nä..

Jag funderade i fem sekunder nu precis att ta bort den här bloggen och kanske bara skriva på Facebook. Men ush nej.. Jag kan inte ta bort den här. Har skrivit för mycket. Kanske inte jättebra saker alltid men, som sagt, för mitt minnes skull. Så det får va.

Och här sitter jag i ett par nyinköpta jeansleggings. Akutköpte dem i lördags då jag hade klädångest. Jag provade dem faktiskt och tyckte de satt bra, tills jag skulle gå ner till tbanan. Jävlar vad de åkte ner. Till slut hade jag ett häng som gick strax under rumpan. Sjukt tur att jag tog min tunika över! Så, nu har jag testat att ha bomullstrosor under och det funkar lite bättre. Men de åker fortfarande ner. Funderar på att köpa ett par hängslen. Det borde funka!

Men alltså..

Sitter hemma. Värmeljus runt omkring i hela vardagsrummet. Det är iskallt här inne annars så levande ljus är ett måste. Har ätit choklad och kollat Let's Dance. Jag skäms inte längre för att säga det. Johan är iväg på tvspelskväll i Sumpan och jag finner mig själv jävligt rastlös och ensam nu. Förr i tiden, min singeltid i min lägenhet i Borås, skulle jag kollat på film efter film efter film. Nu har jag laddat ner en film jag velat se ett bra tag men jag förmår mig inte att börja kolla. Min rädsla för att bli en sån där som bara kan göra saker med sin pojkvän har kommit! Men, nej, är jag verkligen så? Nej, det är jag inte.

Imorgon ska jag ju träffa bästa Jenny som åker upp till storstan för att gå på spelning. Ska ta några öl i närheten av Medis, jag yrkar på Carmen, as usual. Bästa haket i stan. Och förhoppningsvis tackar Rebecca ja till min förfrågan om att följa med. Ska vi åka till Nice tillsammans i sommar så vore det en idé att lära känna människan också. Jag är bara sådär livrädd för att träffa nya människor, på riktigt, utan respektive som står bakom på fester och dylikt.
Vad fan har hänt med den sociala Vendela? Ush, jag känner inte igen mig själv. Det här måste få ett slut snart!

Kolla in min andra blogg, där jag mest lägger ut foton. Gör det nu då, kom igeeeeen!
http://vendelaqvist.blogspot.com

Sängliggande.

Jag har fastnat i sängen. Upptäckte för ett tag sedan att någon utav grannarna har sånt där trådlöst internet som jag kan sno lite då och då. Sweet! Slipper man sitta i stolen i vardagsrummet hela tiden. Har enbart gått upp en gång för att gå på toaletten, men behöver snart gå upp igen känner jag, är ju lite hungrig..

Har startat en ny blogg förresten, en fotoblogg kan man väl säga. Vet inte om jag ska ha kvar denna då, är ju inte dödsmånga besökare heller, även om jag ibland bara skriver för mitt minnes skull.
Här är adressen till nya bloggen förresten:

http://vendelaqvist.blogspot.com

Nu ska jag fortsätta heja på mina två nedladdningar, Footballers' Wives. Underbar. brittisk gammal tv-serie. Mmm..


Dags att byta?

Ja, jag måste byta alarmsignal nu. Kent börjar tråka ut mig och istället för att vakna så somnar jag ännu skönare när larmet går. Fast idag vaknade jag en timma innan det började. Vad i? Det händer ju aldrig, men det var skönt att gå upp lite tidigare. Synd bara att vi inte har något ätbart till frukost så jag måste gå ner till Ica snart. Suck..

Jomen, vi har ju varit i fjällen, Lindvallen/Sälen för att vara exakt. Det var sjukt mysigt och jag skulle gärna stannat en vecka längre. Jag åkte bräda i någon timma ungefär, sedan satte min panikångest stopp för det. Tack.. Och jag veeeet, jag ska ju bara ignorera det men fan, den här gången var det inte nådigt. Så jag tog promenader istället. Och drack massa öl.
En kväll åkte vi ice-kart. Gokart på is alltså. Kan vara något av det roligaste jag gjort på mycket länge! Jag skrattade högt inuti den något för stora hjälmen i 7 minuter. God resa. Jag längtar redan till nästa år!

Nu är jag jättehungrig. Jag vill ha: äggröra, rostad bröd med apelsinmarmelad, PG's te och en liten skvätt kaffe. Jag skulle hellre dricka kaffe till frukosten men, nej det går inte. Hjärtklappning och sådant.
Men jag lär ju inte orka göra detta så det blir nog müsli med yogurt. Kul..





RSS 2.0