woop woop

West Coast Riotbiljetten är köpt! Om några månader är jag världens lyckligaste! Det kan hända att jag är ganska lycklig imorrn också ifall tåget går som det ska. 4 timmar och 50 minuter, blöööh.. Men jag har köpt en ny bok [Fallhöjd av Nick Hornby] och jag måste komma ihåg att låna Johans hörlurar. Annars blir det jobbigt.

Snart ska jag byta hårfärg. Jag säger inte vilken det blir. Så Sara, Jenny, Örnsch och alla andra, ifall jag bär mössa hela dagen och kvällen imorgon så förstår ni att jag inte blev nöjd. Aight?

Annars börjar min mage förstå att jag ska ut och resa imorgon. Den bubblar och knarrar och låter och fy. Idiotmage.

FÖRE:


EFTER:
???

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Efter förra vårens besvikelse då jag inte hade råd att åka till Belgien för att se the Get Up Kids på Groezrock får jag nu revansch, DE KOMMER TILL GÖTEBORG I SOMMAR!!!!!
Ingen, INGEN, är gladare än jag.. Min tatuering kommer då vara klar och jag ska stå längst fram och vara 18 år igen.


ten minutes to downtown is ten minutes too far
when my friends all say I'm crazy,
maybe I'm being selfish
maybe I'm just scared
don't be gone when I get home... I need you there
if I had to explain it I wouldn't know were to start
it's like you're falling in love, while I just fall apart
ten minutes to downtown is ten minutes too far
when my heart is saying you're crazy maybe things are getting better... maybe
things aren't so bad
don't be gone when I get home... you're all I have





10 år sen i år som jag började lyssna på detta underbara band. "Something to write home about" är enligt mig världens, absolut bästa skiva. Jag tröttnar aldrig, det finns en låt för varje tillfälle och självklart är det en hel del nostalgi som cirkulerar också. Good times. Jag är så jävla glad att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv! Det bubblar inuti mig och ja, aaah... Jag vet inte! WOHOO!!

sunshine für alle.

SOOOOOOOOOOOOOOOL!! Men åtta minus.. Tunnelbanan är igång igen, thank god.. Okej att pendeln gick lite snabbare men orka göra det stora bytet vid tcentralen. Noäee.. Hittills är mitt tåg på lördag INTE inställt, SMHI utlovar tö och plusgrader (Sara skickar sms med varning om översvämning) och det känns ganska ok. Men jag håller fortfarande min tumme hårt, man vet aldrig. Det är ju trots allt Sverige och JAG som ska iväg, jag har alltid otur. Nästan.

Tänkte ta mig in till stan idag, har äntligen hittat en foundation som jag mååååste ha. Jag avskyr min röda hy så nu jävlar ska den väck. Med lite färg och spackel haha.. Sen passar jag på att fixa Saras present också. Om den finns.. Hmm.. Kanske tar med mig kameran in. Men jag blir alltid för feg när jag ska fota inne i stan. "Oj, tänk om någon tror att jag tog kort på honom/henne nu". Vad fan.. Jag måste över min fotografera-människor/miljö-i-stan-fobi..


Det blir mest miljöbilder till slut..

....

NOTE TO SELF:

1: Skaffa  a l d r i g barn.
2: Flytta till varmare breddgrader innan nästa vinter.

hungry dear?

Har inte känt mig såhär värdelös på länge. Ful och fet och till besvär. Bortskämd fastän det är det sista jag är. Jag gråter för att allt känns tungt och vädret gör mig tokig! Alla ljud omkring mig skär i öronen och jag känner stressen ända in i benmärgen.
Tappade matlusten men är fortfarande hungrig men om jag inte får laga maten i mitt kök så kan det kvitta, känns det som. Och jag känner mig vidrig som känner så. Hahahaha.. Jag är ju patetisk! Men seriöst.. Jag kan inte längta hem mer än såhär nu.

kuken.

Läget i Stockholm idag stavas K-A-O-S. Kaos. Jo men visst, tbanan inställd förutom i innerstan där den går under jord, överfulla ersättningsbussar och en taxikö som är längre än på nyårsnatten. Kallt ute, kallt inne. Jag ligger i sängen med raggsockar och täcke över fötterna och tittar på Cougar Town som visade sig vara ett 25 minuter långt irritationsmoment. Men ändå tittar jag, för några få korta stunder är det faktiskt lite roligt och jag är inte speciellt kräsen just nu. Jag vill bara att tiden ska gå, snabbt framåt.
Är ganska nervös inför helgen också då det ska komma ännu mer snö och vad händer då med tågtrafiken? Mitt tåg ska gå kl 07:07 på lördagmorgon och vad jag vet så brukar det vara kallare på morgonen och borde inte kaoset vara som störst då? Och om det är snöstorm om exakt en vecka så vet jag faktiskt inte vad jag tar mig till.. Att lyfta/landa sittandes i ett flygplan när snön yr på utsidan är inte min högsta dröm direkt. Fan fan fan.

En annan sak som irriterar mig är att jag kommer missa ligacupfinalen mellan Man Utd och Aston Villa för jag kommer då befinna mig i staden utan liv.. Borås.. Sportbar? Vad är det?

vinterbilder

Vi fick för oss att gå på en promenad i det fina vädret med hundarna. Det gick väl sådär.. Solen gick i moln efter en minut, ena hunden höll på att frysa ihjäl efter 5 minuter och det var i princip omöjligt att gå normalt i den hemska, lösa snön.. Men jag fick några fina bilder i alla fall:



Om en vecka och en dag sitter jag i ett sånt här flygplan..







<3 <3 <3

Och såhär ser det ut på fönsterrutan idag:


sunday sunday..

God förmiddag världen! Solen skiner, det är 12 komma nånting minusgrader och det blåser fortfarande. Tänkte precis säga att huset är fridfullt idag men just nu rusade busungarna in igen.. Jag har aldrig längtat hem såhär mycket som jag gör just nu. Längtar efter total tystnad. Inga hundar som tassar omkring, inga tvapparater som står på, ingen som säger ett knyst, inga barn som skriker i tid och otid, inga dörrar som hårt stängs igen, ingen tvspelsmusik.. Ååååh, du kära tystnad, jag saknar dig. Inatt somnade jag utan problem med öronproppar, det har jag aldrig gjort förut så då kanske ni kan förstå att jag behövde total tystnad..

Det blev en hemmahelg igen. Mest orkade jag inte gå ut pga det jävla snöovädret, men mitt dåliga humör lyste igenom en del också. Tur att jag köpte True Bloodboxen, så man har något härligt att titta på, men synd att Alexander Skarsgårds karaktär inte klipper av sig håret förrän i säsong två. Attans..

Menar, vad väljer man..??



Långt hår? NEJ!

fucking fuck

Blev ingen utgång igår. Jag blev på dåligt humör och stannade hemma. Och idag är det snöstorm så vi får väl se vad som händer och sker. Skulle ju faktiskt vara väldigt roligt att träffa Christian..

Kallt är det i alla fall. I vårt rum blir det lätt fuktigt på fönsterrutan då det är varmt i rummet men kallt på rutan. Någon hade öppnat ventilen ovanför fönstrena och när jag skulle stänga den så hade det blivit is runt öppningarna. Haha, galet..


wentworth.

När favoriten är ute ur olympiska spelens statistik över medaljer, surfar jag på Google Maps i väntan på ryssens åk. Hittade den bästa puben i världen under min promenad i östra London:



Jag saknar det så mycket att det gör ont i hela kroppen. NEJ, jag saknar inte idioten. Men allt annat runt omkring, man får bara bortse från den där imbecillen och jag saknar Sheila på puben. Jag saknar gatumusikanterna vid Embankment och skorna i trädet vid South Bank.. Och att dricka sig full på Carlings vid vattnet en ljummen kväll för att sedan gå på klubb som öppnar kl 2 på natten.. Uuuuh.. Jag vill inte bo i Sverige. Men det är ju här min kärlek finns.. Så jag måste ju! :)

friday I'm in love.

TGIF. Men det spelar liksom ingen roll för det kunde lika gärna vara tisdag. Har inga planer för helgen, Johan ska skriva ansökan till en skola och på söndag kommer han vara helt apatisk och jag kommer ha rastlösa ben men samtidigt ingen ork eller vilja att göra något på egen hand eftersom jag längtat hela veckan efter helgen och att få umgås med Johan men, man kan inte få allt.
Jag längtar hem, vansinnigt mycket nu.. Och jag tror att PMS kom efter mens den här månaden. Jag är jättekänslig, får tårar i ögonen för ingenting, magen är kaos och jag känner mig extra svullen. Det är tungt nu. Men man ska inte klaga. Eller hur?

Jag hoppas Christian svarar snart så jag får veta ifall det är någon idé att ens ta sig ut idag. Har en plan utan att ha diskuterat den med honom nämligen.
1: handla öl på Systemet.
2: åka till Pernilla, dricka öl och kolla konståkningen.
3: dra in till stan och förhoppningsvis träffa Christian och hans dam som är uppe på storstadsvisit.

Men vi får se. Som vanligt.
Är det någon som har något annat förslag så hojta!

En fin bild på mig och Christian på taket, sommar 2007. (I MISS THAT HAIR!!!!)


UPDATE:
Konståkningen börjar tydligen om 50 minuter. WTF?! Jävla repriser..

<3 emmerdale

I väntan på att TV4 ska skärpa till sig och börja sända Hem till Gården igen så kollar jag gamla avsnitt på TV4Guld. Gött att se Cain igen och Daz och Debbie som kids.. Underbart!

Drog tidigare från skolan idag. Hade huvudvärk och stod inte ut med kylan i datasalen. Med så många datorer på samtidigt så tycker man ju att det ska bli varmt, men nej då. Inte där inte.

Uäh, försöker komma på något roligt att skriva om men nä, det står still i huvudet. Jag vill bara ha vår och värme nu!

Damn snow......

newnewnew

Och där dödade jag ytterligare ett par timmar med att göra om min blogg. IGEN. Men jag gillar't..
Nu snöar det ännu mer, jag ska fixa någon slags brunch och sen tvätta håret och sen åka till Solna via Hallonbergen (lustigt namn) och jag undrar om det finns någon som vet hur många tegelstenar det finns i Stockholms Stadshus..



wtf?!

Jävla vidriga drömmar!
I natt drömde jag att Johan smusslade väldigt mycket med sin mobil och tyckte att det vore rena skandalen om jag ens kollade i hans sms-inkorg. Han gick iväg och sms'ade och ringde. Sen fick han ett brev från en tjej, ett handskrivet brev som luktade parfym och hade hjärtan fastklistrade på kuvertet. Jag frågade ifall jag fick läsa men han sa nej. Då ryckte jag åt mig det och han sa ok. Brevet var utformat som en veckotidning, snyggt gjort men inga ömma ord. Det var som en brevväxling mellan två 10åringar.
MEN VARFÖR DRÖMMER JAG SÅN HÄR SKIIIT HELA TIDEN??
Ingenting stämmer ju överrens med verkligheten, den här gången. Har råkat ut för det där eviga smusslandet med mobilen en gång, och när jag kollade så hade ju min instinkt rätt, han var ju otrogen mot mig.
Men nu, nej.. Jag har aldrig litat på någon i mitt liv förut, innan jag träffade Johan. Ändå kan jag inte hjälpa att min skadade hjärna får såna där äckliga, vidriga tankar ibland.. Bläh..

Well hell, ska hem till Pernilla sen och kolla reprisen av herrarnas korta program (konståkning) senare. Så jag får absolut inte surfa in på aftonbladet ifall det står någonting.. Nej.

Men heja:



VG

Men guud vad jag är stel. Min träningsvärk bestämde sig tydligen för att ligga och lura lite innan den satte in dödsstöten. Uuuh.. Jobbigt.

Fick tillbaka provet i skolan idag. Jag kan glatt meddela att jag fick VG!! Trodde stenhårt på IG för när jag skrev det kände jag mig inte säker på någonting. Så, glad överraskning. Fuskar'n var inte där, om han hade fått MVG hade jag skvallrat till läraren om att han satt med datorn på och sprang fram och tillbaks med sitt prov och ändrade. Men han kommer inte få några speciellt bra betyg i alla fall för han är ju knappt där alls. Jag har minsann varit där alla gånger. Hoho, stolt Vendela, yes I am..

Ligger i sängen, uppe på rummet och längtar efter min karl. Han borde vara hemma närsomhelst nu, tycker jag.. Känner mig ensam och lite depp trots det fina betyget idag. Jag saknar vårat hem vansinnigt mycket. Men det är väl bara att hålla ut några veckor till. Har inte mycket till val.
Längar till Göteborg också. Och till Sälen. Jag bara SKA ge mig utför backarna det här året. Fega Vendela, BE GONE!!

Johan kommer farandes
..


Just det, jag och Pernilla kommer få ytterligare sällskap på Stockholm Ice i april,
nämligen av den här vackra damen, Mia
:

:D

blondie

Jag saknar 2007, i alla fall utseendemässigt. Jag erkänner, jag var snygg då. Om man jämför med nu..



Men jag ska bli blond i sommar. Och jag ska träna mer, äta mindre. Det blir nog bra.


come fly with me..

Fy fan vad CSN är sega och dumma i huvudet! Igen.. Fick papper om att jag får för mycket studiemedel för att jag bara läser 300 poäng. Jaaaa, men jag ska ju inte läsa matte på samma skola. Åååååh, jag sa det mycket tydligt till damen jag ringde och bad om hjälp från i december och hon sa "jamen fyll bara i att du ska läsa 400 poäng för hela terminen så blir det bra". Nä. Det blev ju inte riktigt bra. Nu måste jag hålla på att ändra och först få mindre pengar och sen mer när min andra kurs har börjat. Alltså, SUUUUG! Varför inte bara betala ut och sen får väl jag höra av mig ifall det blir ändringar, så jävla rädda svin de är. Lugn, ni får ju tillbaks era jävla svettiga pengar sen!
AAAAAH!!

Nu vill jag träna och få ut lite aggressioner. I fucking need it!

[By the way bokade jag flygbiljett från Gbg --> Bromma idag. Wohoo! Lite scary men fan, 55 minuter ska jag väl klarar av..]


snart bib. neej!

Nej nu får det fan vara nog! Alla de få kilon jag jympade bort i höstas har nu under 3 veckor kommit tillbaks igen och satt sig till rätta med hjälp av glass, godis, ostbågar och hyfsat onyttig mat. Blöööh! NU FÅR DET VARA NOG!
Jag börjar imorrn med afrodans, jympa på tisdag och torsdag. Förhoppningsvis gym till helgen om Johan är peppad, känns läskigt att gå till gymet själv. Ångest. Ush..

Helgen är slut snart. Kollar på USLA Wallanderfilmen på TV4. Herregud, så mycket bra skådisar, sååå dålig regi! Jiiisses, jag får ont i ögonen. Och jag har typ det och OS att välja bland då lilla, lilla tv'n i vårt tillfälliga rum bara har basutbudet att bjuda på, dvs 1an, 2an och 4an. Niiice. Nej.

Jag är peppad på Götet. Mailade farsan idag för att kolla ifall han är tillgänglig för lunch när jag anländer till Västkusten.. Vi får väl se om hans häxa låter honom smita iväg någon timma..

Nu ska jag göra mig redo för nattsömnen. Är jättetrött trots att jag inte gjort ett jota idag..

V <3 J




vday. Blööh..

Såhär ser det ut på Facebook idag:



Själv firar jag inte den här dagen, jag skickade ett roligt mms till morsan och skrev att jag älskar henne. That's it.. Fjanterier att hålla på med presenter och puttinuttiga kärleksord till varandra. Vad hände med de resterande 364 dagarna om året? Romantik ska vara spontant, inte planerat..

roligt.

Hahahahahahahhhaaaaaaa

Hosted by Galleries.cetrine.net

tidsfördriv

1. Ditt namn: Vendela

2. Ditt gangsternamn: (De tre första bokstäverna i ditt riktiga namn, plus izzle): Venizzle

3. Ditt detektivnamn: (Favoritfärg och favoritdjur, på engelska): Black Cat

4. Ditt såpoperanamn: (Ditt mellannamn och gatunamnet, där du bor): Frida Abrahams

5.Ditt Star Wars-namn: (De tre första bokstäverna i ditt efternamn, detvå första bokstäverna i ditt förstanamn, de tre första bokstäverna avdin mamms förstanamn): QviVeKer

6. Ditt superhjältenamn: (Din andra favoritfärg, på engelska och din favoritdricka): Pink DrPepper

7.Ditt vittnesskyddsnamn: (Din mammas mellannamn): Marianne

8. Ditt gothnamn: (Black, och namnet på ett av dina husdjur): Black Vilda

str8.

Nu tog jag mig i den osynliga kragen och bokade en biljett till GÖTEBORG den 27/2, klockan 07:07 på morgonen, suck.. Men vad gör man inte? Tänker traska runt i staden som gud glömde ett tag innan det är dags att träffa Sara och Örnsch och Jenny och alla andra goa människor som jag ska festa järnet med! Inför denna resa är det viktigt att: äta rätt, äta mina vitaminer, dricka ordentligt med vatten, hälla i mig vitlök och vitpeppar och ingefära och allt annat som gör att sjukdomar inte fastnar någonstan.

Det snöar ute. Igen. Fast bara små, små flingor som yr omkring. På insidan rutan är det blött, fuktigt, det ser ut som att det regnat ute men nä.. Det är fortfarande pissiga minusgrader och jag får snart köldskador. Men inte på magen, den är kokhet, hur fan kan det göra ont fortfarande??

Det här är min nya frisyr. (Och nu vill jag inte att någon tar åt sig, eller vafan det skiter väl jag i.  Så många läsare har jag inte, men jag har en flatfrisyr. Lesbisk frisyr alltså. Och det vill jag ju inte. Har inget emot homosexuella men jag är väldigt straight.. Väldigt..)


mmmmmeeeeennns.

Uuuh.. Det är syyynd om miiig! Det är hårt att vara kvinna I tell ya! Ont ont ont, kramper, blod, äckliga bommulspinnar att stoppa upp där det redan gör ont, illamående, huvudvärk, förlamad. Jag blir fan som förlamad när det gör som mest ont. Tar alla krafter jag har i kroppen och fokuserar på magen. Bläh.. Jag som hoppades på att det skulle dröja ytterligare en vecka så att omega-3tabletterna kanske hade hunnit verka. Men det biter antagligen inte på mig. Mitt livsöde, att alltid ha fruktansvärd mensvärk..

Annars är det fredag, imorgon har Pr0tesen fest på jävla Patricia där det kostar 100:- att gå in. Vi får väl se hur jag gör.. Och hur jag mår. Är helt täppt i näsan idag också.. På söndag är det alla hjärtans dag, uäh, jag mår illa. Konsumtion. Konsumtion. KONSUMTION. Jag behöver inte en speciell dag för att göra Johan lite glad. Köpte en biocheck till honom i förrgår. Valfri film får han välja, förutom den där skräckisen, då får han gå med någon annan....

ööööhm..

ATTENTION WHORE!!!



Eller bara sjuk i huvudet?

no kids. no. NO!

Jag lovar att det allra sämsta när man har en sprängande huvudvärk är barn som skriker, slamrar med leksaker, sätter hårda hälar i golven och är, ja bara barn.. Ställer skumma frågor och kan stå och glo på en i flera minuter om man inte säger eller gör någonting. Idag orkar jag inte! Idag vill jag inte vara med! Idag vill jag hem till soffan eller sängen och bara njuta av att allt är tyst.

cut it!

Mår illa. Uääh.. För mycket mat antagligen. Åt ett par svingoda mozarella/tomat/pestobaguetter tidigare och efter det tryckte jag i mig lite för mycket naturgodis. Frös som ett as och nu är jag helst slut efter den långa, jättevarma duschen.. Annars är jag nyklippt! Korthårig minsann. Luggen blev också kort, något som jag nu efteråt ångrar. Som vanligt.. Men vafan, hår växer. Klippte mig på en salong vid Odenplan, hittade den på nätet och tyckte det verkade schysst. Traskade dit efter skolan och en tjej börjar klippa mig. Efter ett tag börjar jag tycka att hon är lik någon. Sen sneglar jag på hennes visitkort och får se att hon heter Ellen. Då inser jag vem det är, men jag frågar ändå om hon råkar ha en bror som heter Rickard. Jo, det hade hon. Då är det alltså Johans vän Rickards syster jag blir klippt av. HERREGUD vad världen är liten!!! Jag var ju tillochmed på hennes studentmottagning haha, men jag kände inte igen henne för när jag såg henne senast hade hon kortare hår.. Ja jävlar..

Bokade tatueringstid idag också. 13 april kl 12:00 ska min arm förgyllas med ett batteri, ett par sladdar och förhoppningsvis några stjärnor också. Jo jo. Fint ska det va!

Jag provade en hoodie på Gina Tricot förra veckan. Köpte den dock INTE. Lite för hysterisk och lång för min smak..
[Redan nu saknar jag min lugg. FAN!!!]

aint life fucking grand..

Kan väl inte påstå att jag är på topp just nu. Hoppade över träningen idag för att jag på vägen dit kände att min mage inte skulle hålla ett helt pass. Antar att jag har gått och blivit laktosintolerant. Kul..
Johan mår inte bra pga sitt jobb, han är dödsless och är väl på god väg att bli deprimerad. Han och jag är så lika varandra så det är inte sant. Båda vill vara alla till lags, vi är för fega för att säga ifrån och tänker alltid främst på andra. Jag försöker i alla fall få honom att säga till MIG när han inte orkar göra vissa saker som jag har som förslag. Herregud, vi lever tillsammans, är det någon han borde kunna säga ifrån till så är det väl mig?! Ja ja.. Vi får nog båda bättra oss på det där.

En vecka i Vällingby. Det går fint. Dagarna går snabbt.. Börjar längta hem rejält mycket nu. Var hemma och hämtade post i fredags och badrummet ser för jävligt ut. Allt är bortrivet. Men det är ju så det ska vara, golvet hade gjutits och stod på tork. Vi kommer få vitt kakel, grått på golvet och antagligen någon mörkare färg i duschhörnan också. Fräscht. Golvvärme, handdukstork.. När det är klart ska vi ha badrumsfest, alla måste vara i badrummet hela tiden. (Trist när man måste på toa, haha..)

Lite pics:

Moi..



Istappar och träd.



Min älskade, finaste.. <3 <3 <3




Matilda och Elin. (Elin = Johans lillasyster)





right now.

Jag vet att min header ser för jävlig ut, men just nu har jag ingen ork att göra om den. Min kreativitet står på minus. Bor ju som sagt för tillfället ute i Vällingby. Det går bara fint! Blir bortskämt med mat hela tiden och jag befarar att jag kommer gå upp i vikt en hel del, men det är bara att kämpa på för att inte göra det. Helt enkelt..

Idag har jag känt mig lite dålig. Iförrgår kväll vart jag helt täppt i näsan och hade ont i halsen, det gick över igår, men idag mår jag illa och känner mig nästan lika konstig som jag gjorde över jul nu senast.. Crap. Förhoppningsvis är det bara PMS, men man vet ju aldrig. Maginfluensan har väl inte slutat att cirkulera.

I förrgår hälsade jag på JohanL's Ingrig för första gången. Sötaste ungen jag har skådat, på riktigt!



Och här är hon med sin stolta far:



Nu är det snart mörkt ute, klockan är 16:41 så visst går det framåt mot ljusare tider! Jag är dock dödstrött på den jävla snön idag. Jag och Johanna i min klass var ett par meter ifrån att bli rejält mulade av stora snöblaffar som föll ner från taket. Phew! Och stora, tunga istappar hänger ju lite här och var, fan livsfarligt ju! Jag hoppas att snöstormen som var för någon timma sedan är den sista på länge!

USH!!


Jag och Johan fick eget rum i alla fall, med blomtema och en liiiiten liiten TV i hörnet. Mys.

RSS 2.0