Min dagsturné i Stockholm.

Det började med Långholmen. Efter mycket trassel med att ta sig igenom maraton-spärrarna vid Västerbron så hamnade jag uppe på amphieteatern med Micke och Carro. Där var det tydligen standup-maraton, Skrattstock haha.. Men det var tokmycket folk och jag fick lite smått panik så jag lämnade det fina paret åt deras öde.
Lika jobbigt var det att ta sig från Västerbron mot Hornstull pga alla jävla idioter som svettades och sprang som dårar i högsommarvädret. Jag tog mig i alla fall upp till Skinnarviksberget för att hänga lite med Marsha och Jonny och deras picnic. Det var nice att sitta där uppe. Det är nog min absoluta favoritplats i Sthlm! Bästa utsikten ever.. Jag rökte några cigg, fick en öl, snackade skit sen åkte jag vidare till mitt nästa stopp som var Kristineberg och Beas lägenhet.
Med ett 6pack folköl och friskt humör hade vi det trevligt i några timmar när det sedan skulle bli dags för nästa stopp; en pub på Vasagatan med Björn. En öl på the Flying Duck sen skulle vi tre åka till Universitetet och attendera popfestivalen men på Tcentralen började jag må väldigt illa så jag beslutade att åka till Sumpan istället där Johan fanns, så kanske jag kunde åka bil hem med honom.
När jag kommer dit väntar dem på fylle-gänget (Erik, Michel och Gustav) så att de kunde börja spela NHL.. Det tog sin tid. Och sen tog det ännu längre tid innan jag slutligen fick lägga mig i sängen och sova. Vi lämnade Sumpan lite över 3 på morgonen. Först skjutsade vi hem Sandra och Freddie till Vällingby och på vägen fick jag en panikattack. Någon sådan har jag ju inte haft på ett tag, så det var grymt deppigt..
När vi kom hem var det ljust ute och det starka kaffet Erik gav mig hade kickat in och det tog en satans tid innan jag somnade. Bah..
Idag är det varmt så in i helvete, jag försökte pressa lite på balkongen men höll på att svimma så här sitter jag nu, väntar på Johan som ska komma hem från frisbeegolfen så vi kan dra och grilla med Marsha och Jonny. Jag är hungrig!!!!

JAG ÄLSKAR STOCKHOLM!


En frånvarande pappa.

Jag skickade precis ett mail till min far. Han sponsrade min telefonräkning tidigare i veckan men markerade i slutet av mailet att "nu får det vara bra på ett tag". Det känns väldigt lustigt att fråga honom om pengar. Vi har ingen vidare kontakt, enda gångerna han ringer är när jag fyller år eller på julafton. Knappt då, det dyker väl i alla fall upp ett elektroniskt vykort i inboxen. Och ska jag vara nöjd med det?! Förstår han inte att det gör ont? Jag har desperat försökt få honom att ändra sig, men hey, man kan inte ändra på män. Och jag vill inte det heller. Jag vill att han ska förstå själv att han inte kan bete sig på det sättet.

Han är omgift med en kvinna jag inte tål. Jag har sagt rakt ut till honom att jag aldrig mer vill träffa henne. Jag tror att han till slut förstod att jag menar allvar, när jag räknade upp alla elaka saker hon gjort. Och jag tror att han är rädd för henne. För han vill absolut inte att hon får veta att jag får pengar av honom då och då. Det är ju helt bisarrt! Men loppet är kört. Han kommer leva med henne tills han dör och det plågar mig. När kommer han inse att han sumpat sin tid med sina döttrar? På dödsbädden? Antagligen. Och då är det för sent. Jag kan inte förlåta honom för att han har tillåtit henne att behandla mig och min syster på det sätt hon gjort.

Om jag bara får välja EN sak av all skit hon gjort så är det det hon gjorde på vår Europaresa år 1999. Jag, farsan, hon och hennes yngsta son, bilade genom Europa för att slutligen bo en vecka lite utanför Nice. Hon var väl knepig hela tiden, fällde spydiga kommentarer och tyckte absolut inte om när jag och farsan skrattade och pratade. Droppen kom för mig en halv vecka efter vi anlände till Nice. Jag skrev dagbok under hela tiden och mina privata tankar läckte ut då hon en dag hade satt sig ner och läst den. Pappa drog mig åt sidan en eftermiddag och undrade ifall jag ville åka hem, "för ******* har läst din dagbok och vi har förstått att du inte mår bra". FÖR HELVETE! Häxan hade läst min privata dagbok, MINA tankar, mitt innersta.. GAH! Men okej, "ja" sa jag, "jag vill åka hem". Så dagen därpå åkte vi alla till Nice's flygplats, pappa köpte en standby-biljett till mig och sen händer det värsta. De åker därifrån och lämnar mig ensam en hel dag, på en totalt främmande flygplats. Anledningen: Häxan ville inte missa en dag på stranden. Behöver jag säga att jag hatar henne?

Men alltså, min pappa är min pappa. Och jag önskar verkligen att han insåg någon gång att, hey, jag är hans dotter och att han någon gång i månaden i alla fall kunde ringa och kolla ifall jag lever!
Men nej då.. Här sitter jag i Stockholm och han i Göteborg och jag har absolut ingen koll på hans liv och han har ingen koll på mitt. Är det inte ganska sjukt?

Wendy <3 Monki.

JAG VILL HA:

     


                                                                                   JAG HAR:
    


Ush-dag.

Sitter och försöker läsa igenom modul nummer ett av min internetbehandling. Den är lång och tråkig men jag måste ju. Jag behöver läsa allt. Men det tar tid och jag kan inte koncentrera mig. Så därför blir det jobbigt. Och nu orkar jag inte göra någonting heller. Skulle behöva röra på mig men jag tror jag sparar promenaden till senare ikväll eller till imorgon istället. Depp-Vendela. Fan vad less jag är..

Igår drog jag in till stan och köpte Markus födelsedagspresent plus en klänning från Monki till mig själv. Varför har jag aldrig browsat igenom Monkis kläder så noga innan? Herregud, den affären är ju som gjord för mig! Aahh.. Underbart! Där blir det shopping när ekonomin blivit bättre kan jag lova.
Sen åkte jag och Johan till Grimsta för att kolla Elins fotbollsmatch. Elin, 8 år, var grym! Två mål och en fiiin assist! Och efter det blev det smörgåstårta, tårta och godis + öl hemma hos familjen Rosenlind. Och fotboll förstås. Skitmatch! Jag säger att Barca förtjänade att vinna för det gjorde fan inte Man Utd i alla fall. Inte den matchen.. Skräp! Ush!
Nej nu är det fan nya tag till nästa säsong.
Ikväll är det derby. Bajen möter AIK och behöver jag säga att jag är nervös? Eller, jag borde sitta här nu och vara toknervös. Nervig.. Som fan. Men, jag känner faktiskt ingenting. Hmm.. Apati, hej och välkommen..

Micke på en sushibar i stan.


Carro äter.


Snyggt bara.


Marsha spelar WoW....


Elin in action!


Johan och Vilda.


Hej detta är en ush-dag..


Hej såhär kul tycker jag det är att läsa om depressioner..


Mmm..

Ville bara säga det att jag är så jävla glad att jag bor där jag bor.. Att kunna gå ut på balkongen och andas frisk luft och njuta av doften av blommor i stället för avgaser. Att njuta av tystnaden och suset i träden i stället för att behöva stå ut med gasande bilar och skrik från fjortisbrudar i stan. Ahh.. Ljuva Abrahamsberg. Love it!

Och jag älskar min underbara fästman! 1½ år av total lycka. PUSS JOHAN för att du är så jävla underbar och gör mitt liv fantastiskt!

Bortslösad söndag.

Har legat i soffan hela dagen. Mått otroligt dåligt! Än en gång får jag ju skylla mig själv. Fast hela kvällen kände jag mig nykter, det var först i backen upp hem på natten som jag kände på mig att jag skulle må ganska dåligt dagen efter. Och när jag vaknade vid elva i förmiddags så trodde jag att jag hade klarat mig! Gick upp och satte mig i soffan och efter ungefär en kvart slog det till, som aldrig förr! Visste inte om jag skulle skratta eller gråta, stå eller sitta, ligga eller.. kasta mig ut från balkongen.. Ungefär.

Sen blev det paus i helvetet och jag kunde fixa lite käk och dricka lite vatten, för att sedan få en attack till. Det är ett under att jag inte spydde rakt ut på vardagsrumsbordet!

Gårdagen var i alla fall kul! Johan Lund kom hit och vi kollade fotboll. Och drack öl. Sen åkte vi till Vasastan för att gå på födelsedagsfest. Efter ett tag började Johan må dåligt så han gick ut och spydde och åkte senare hem. Jag och några till drog vidare till klubb Who Killed Marilyn där det var band som spelade. Ganska dåligt med folk men jag var full och ville gå på spelning så jag stannade kvar. De andra drog hem eller vidare eller något och jag stannade en liten stund och snackade med Nordan som precis hade spelat med Damage. Sen gav jag också upp och åkte hem. Fick i alla fall sällskap på tråkiga tbanan i form av Modde och hans polare.

Nu har jag ätit god mat ikväll, käkat ostbågar, kollat på en seg jävla dokumentär om tsunamin och nu längtar jag efter sängen och Johans halvnakna kropp bredvid min. Mmm..

Johan Lund på vår balkong.



Bella på klubben.



Jag och Johan Michel poserar.



Sen gick det överstyr..



Damage. Bra grejer.



Skor.



Modde och Alex.



I väntan på... Nästa OS?

HUR GAMMAL ÄR DU OM FEM ÅR: 32. Seriöst?!
VEM TILLBRINGADE DU MINST TVÅ TIMMAR MED IGÅR:
Johan.
HUR LÅNG ÄR DU: 161,5 cm.
VEM RINGDE DU SENAST: Försökte ringa Alfakassan igår.
VEM RINGDE DIG SENAST: Johan Lund.
ÄR DINA FÖRÄLDRAR GIFTA: Nej nej.
NÄR SÅG DU SENAST DIN MAMMA: För tre veckor sen.
VILKEN ÖGONFÄRG HAR DU: Grön.
NÄR VAKNADE DU IDAG: Ungefär klockan tio..
VAD SKRÄMDE DIG OM NATTEN SOM BARN: Mörkret.
VAD FICK DIG VERKLIGEN ATT SKRATTA SENAST:
När jag och Johan kastade pappersbollar in i varandras munnar...
HUR STOR ÄR DIN SÄNG: Uhm, 200cm bred?
VAD DRICKER DU TILL FRUKOST: Vatten eller kaffe.
VILL DU HA BARN: Nej, helst inte.
VAD BEHÖVER DU KÖPA: Kläder, hårfärg, ny tandborste, cigg, öl..
VAD SPENDERAR DU HELST PENGAR PÅ: Kläder, resor, cigg och öl.
KLÄDESPLAGG DU SENAST KÖPTE:  En färgglad tunika från Indiska. (Eller, det var mamma som köpte den..)
VAD SKA DU GÖRA IMORGON: Sova ruset av mig och kolla Formel1 och fotboll.
VAD SKA DU GÖRA IDAG: Kolla Formel1-kvalet sen fotboll sen ska jag festa till det lite.
VAD HAR DU NÄRMAST DIG JUST NU SOM ÄR RÖTT: Toppen på mitt ciggpaket.
VILKEN LÅT LYSSNADE DU PÅ SENAST: You're the best - Joe Esposito.
VAR VAR DU KL.9:45 IMORSE: I sängen. Och sov göttans gött.
HAR DU NÅGONSIN PRATAT MED NÅGON SOM VAR PÅTÄND: Ja det har jag.
DRÖMDE DU INATT: Ja, men jag minns inte vad, för en gångs skull..
HAR DU EN IPOD: Nej.
TROR DU PÅ GUD: Absolut inte.
ÄR DU IRRITERAD PÅ NÅGON JUST NU: Nej.
SKULLE DU GÖRA EN GRATIS SKÖNHETSOPERATION: Ja. Kanske. Fast jag vill inte bli nedsövd.
FINNS DET NÅGON PERSON DU ÅNGRAR ATT DU LEGAT MED: Hahaha, JA.
FINNS DET NÅGON PERSON DU ÖNSKAR ATT DU LEGAT MED: Hmm, ja. MATT SKIBA!
NÄR KOMMER DU TRÄFFA DIN MORMOR NÄSTA GÅNG: Det vet jag faktiskt inte.
HAR DU NÅGRA OVANOR: Oh ja. Rökning t.ex.
HUR SER DIN FRISYR UT: Kort, uppklippt, ful lugg. Brunt är det också. Med märkliga slingor.
VAD VILL DU HELST GÖRA NU: Slippa hämta tvätten i källaren.
HAR DU FÖRÄNDRATS MYCKET DET SENASTE ÅRET: Näe..
HUR MÅNGA KUDDAR HAR DU I DIN SÄNG: Två och en halv.
FRAMTIDSPLANER: Bli bättre i huvudet, hitta ett bra jobb, sen börja plugga så småningom..
HUR MÅNGA SYSKON HAR DU: Ett.
FÖRTJÄNAR FOLK ALLTID EN ANDRA CHANS: Det beror ju på situationen.

5km.

Drog till Ursvik för att gå 5km i spår. Vi hamnade i ett spår som mest liknade ett träsk. Lera, regn, evigt kryssande mellan sniglar.. Uh, det var tufft. Dessutom som PMSbesvären slog till nånstans efter 3km. Fy fan.. Ge mig ett botemedel!
Nu är jag i alla fall hemma i värmen, ska ta en dusch sen fixa käk och ha fredagsmys. Ha ha ha.. Den jävla reklamen går mig på nerverna.
Här är i alla fall saker som gör mig glad just nu:

Johan, såklart..



Tony G (om inte Johan fanns med i bilden så... Hehe..):



Sitta vid en fotbollsplan i solsken och dricka vatten:



KBT.

Idag fick jag hem papper på att min KBT-behandling via internet startas idag. Men när jag loggade in så hade det inte hänt något. Märkligt.. Min kontaktperson ringde till och med och sa att den skulle börja idag och frågade ifall jag hade möjlighet till det osv. Bah.. Det kryper i kroppen när jag tänker på det. Att jag måste ta itu med mina problem vägde tyngre i huvudet än jag trodde. Men det behövs och jag ser fram emot en förbättring!

Fredag idag och jag har inga planer alls. En del av mig vill supa mig redlös, en annan del vill göra något roligt och nyktert och den tredje delen vill inte göra någonting. Sådär är det varje dag. Förutom den delen som vill supa sig redlös såklart. Jag är ingen alkoholist. Jag är alltid rastlös, men jag orkar sällan styra upp något. Så om jag siar in i framtiden rätt så blir det väl att stanna hemma, tvätta, dammsuga, hämta mina linser, glo på dålig tv och sen försöka sova..

Inatt drömde jag helt sjuka saker. Kan nog inte återberätta allt här. Men jisses.. Jag drömde bl.a att jag var ordförande för Hammarby IF och hade ett grymt stort kontor och i kontoret sov jag. Mitt på golvet.. Det var mitt hem/arbete. Och helt plötsligt störtar 15-20 kids in på kontoret med Tony Gustavsson släpandes efter sig. Han var dagisfröken... Hahaha.. Från tränare till dagisfröken. Men varför inte? :D


LCHF?

Jag funderar faktiskt på att prova low carb high fat-metoden. Johans syrra har testat den i några veckor nu och den verkar ju fungera. Dessutom tror jag att den skulle fungera på mig med tanke på hur mycket pasta och potatis jag äter. Det värsta kommer dock inte vara att avstå från spagetti eller hemmagjort potatismos, utan självklart chips och choklad. Mina två stora passioner i livet. Men jag läste att man faktiskt ibland får äta 70% choklad. Så, ja, jo varför inte?! Om det får mig att gå ner några kilo så jag kan få på mig mina svarta, bästa jeans igen så..
Det som är lite jobbigt med det är ju mängden mat man måste köpa hela tiden. Det är inte billigt med avokado och grädde och riktigt smör nu för tiden direkt. Men det är nog värt det. Hellre bra självkänsla än en fet plånbok säger jag!

Maniac.

Jag har nu spelat låten Maniac om och om igen och samtidigt tränat mina fläskben. Det är en mycket bra låt att träna upp sina ben till, alla er som sett Flashdance vet vad jag menar..
Nu lyssnar jag på Alkaline Trio och tittar på gamla bilder och drömmer mig bort till den tiden jag var nöjd med mitt hår och då man faktiskt kunde se att det fanns nyckelben under huden och fettet. Blöh.. Funderar på att ta en promenad senare idag också.
Här har ni i alla fall en del bilder som jag hittade och som jag tycker om..

Jag och James på Trafalgar Square.



T-banastation i London. Trooor det är Picadilly..



Joline och jag på High Hats spelning i STHLM (Debaser Slussen).



Jag med kort hår och kortkort lugg. Kanske en idé nu??



Örnsch och jag på Trägår'n.



Jag på Sandras balkong med mitt favoritlinne. Dead Kennedys, YEAH!



OK. Nevermind the outfit. Men alltså, jag trodde jag var fet på den tiden. HA!



Slöast.

Jag är fan slöast i Sverige.
Måndag. Ny vecka. Nya tag men inte fan har jag gjort något av den här skitdagen! Suttit inomhus, pillat med bilder, bloggen och fortsatt härja med min usla lugg. Nu är den värre än någonsin. Ja, det må se okej ut på mina nya foton men fan, det funkar inte IRL. In real life. I verkligheten. Nej. Men men, det växer ju ut.

Imorgon är det jag som drar på mig träningskläderna, tar på mig mina fina, rosa, skor och går ut en timme. Även om det regnar. Regn är inte farligt. Det är min hjärna som är farlig för att den är förslöad och hindrar mig från att nå mitt mål inför beach 09..
Hahaha.. Ah, mitt mål är i alla fall att innan den 25 juli komma i en klänning jag spanat på ett tag nu, som jag tänkte ha på mig när Candra och Peter gifter sig. Sen att jag kanske skulle vilja våga visa mig i bikini på Nices stränder är en annan femma. Men det fixar jag vettu..

Lite pix..







Tävling.

Nu har jag varit med i en tävling som fanns på aftonbladet.se. Svara på 3 (löjligt lätta) frågor och skriv ner en motivering till varför just DU ska vinna. Så det gjorde jag. Men jag ska inte hoppas på något. Jag är ju tjej. Och tjejer kan ju inte vinna sporttävlingar heller.. Nej nej.. Men, man vet ju aldrig.

Annars leder AIK över Skansen, jag är mätt på kinakäk, kaffet är tillfälligt slut i min kopp, Johan ligger i soffan och har ont i hela kroppen efter åtta timmars grävning (det är fan hårt att vara elektriker), jag vet inte om jag är röksugen eller inte. Fast mitt sötsug kanske försvinner efter en cigg och mer kaffe. Jag håller en tumme..

Drömtydning..

Än en gång har jag nu vaknat upp ur en sjuk dröm. Johan var otrogen.
Drömmen:
Vi satt och tittade på fotboll då en tjej kom in i rummet och satte sig i en annan soffa. Johan sluddrade någonting varpå tjejen säger "ursäkta?". När Johan ska säga om det han hade sagt fick han inte till ett ljud ens. Han och tjejen tittade på varandra som att det var kärlek vid första ögonkastet. Sen satt de och sneglade åt varandra i några minuter. Jag reste på mig och gick ut för att röka en cigarett. Paketet låg inte i min väska så jag gick in mot rummet igen och ser att tjejen lämnat sin plats i ena soffan och nu satt bredvid Johan och de kysstes.
Jag rusade fram till Johan och slog honom med knytnävarna i ansiktet, en jävla massa gånger sedan vaknade jag. Och mådde dåligt som vanligt..
Jag förstår verkligen inte varför jag drömmer den här skiten, om och om igen! Jävligt trött på det nu..
_________________________________________________

Och såhär såg det ut där jag och Lovisa satt och hängde igår:



Lovisa:





I did it again..

Jodå. Min rastlösa själ som aldrig är nöjd sa till mig idag att jag nog skulle klippa av min långa lugg. Efter någon timmas dividerande satte jag saxen i håret och utbrast genast efter ett klipp, NEJ! Jag har gjort det igen. Klippt lugg och ångrat mig en mikrosekund efteråt. Jag klippte tack och lov inte för kort den här gången men när jag väl vart igång ett tag kom jag på att jag kan ju göra något slags Picassoverk över det hela och klippte då lite kortare på ena sidan så det liksom blir en diagonal.
Nä. Det var inte bra det heller. Så nu ser jag bara för jävlig ut. Det ska ju tilläggas att jag faktiskt åkte in till stan med detta helvete till lugg. Jag skulle träffa Lovisa och hade liksom ingen lust att ringa och säga "hej, nej jag kan inte träffa dig idag för det har skett en hårincident här".. Så jag satte mig snällt på tbanan. Som tur är bor man ju i Stockholm där ingen tittar snett på en i onödan. Värre hade ju varit om jag hade på mig neongröna tights och en tshirt med en hundvalp på. DÅ hade det varit helt okej att titta snett på mig. Det kan jag lova.

Jag får väl helt enkelt leva med min skeva lugg ett tag. Det växer ju ut. Det är ju bara hår. Som man säger till tv-rutan då Top Models djärva deltagare får håret avrakat med tårarna sprutande ur ögonen. "Det är ju bara hår"..

Helvete.

Vilken sjuklig besvikelse jag fick uppleva i den enorma biosalongen. Redan i början av filmen ville jag bara att det skulle ta slut då filmversionen var något helt annat än bokens.. Hur i helvete kan man göra en filmatisering så usel? Ändrad story, uteblivna karaktärer, ändrat slut.. Slutet tog över själva huvudhandlingen som gick ganska obemärkt förbi.
Jag skakade av ilska när jag lämnade biografen. Här hade jag plöjt igenom boken som en galning, peppad till tusen var jag när jag äntligen bokade biobiljetterna. Men ack.. Vilken flopp. Inte ens om jag bortsåg från boken tyckte jag om filmen. Den var seg och överdriven och ja, nej.. Jag tyckte om Da Vincikoden, kanske för att jag inte hann läsa klart boken innan jag såg filmen. Men det här.. Nej fy fan. Skulle vilja skicka iväg ett mail till Dan Brown och fråga hur fan han kunde låta detta ske?
Ok att man kanske måste korta ner en del saker men detta var ju fan katastrof. Jag hade lätt kunnat sitta kvar en timma till ifall allt hade vart som det skulle. KUKEN!
Så nu sitter jag och plågar mig själv genom att heja på Bosniens bidrag i Schlagern.. Som såklart inte kommer att vinna. Men who the fuck cares?

La voix.

Nej, jag tänker inte skriva något om schlagern. Jag struntar högaktningsfullt i vem som vinner. Men jag gillar franska..

Försökte kolla på fotboll men jag orkar inte. Det är varmt, jag mår illa.. Jag blev nog lite bakis ändå alltså.. 3 öl. Herregud..

Snart tänkte jag hoppa in i duschen. Får väl lov att lukta lite gott när man ändå ska ut bland folk senare. Till en jäääättestor biograf, Rigoletto på Kungsgatan. Sweetness. Hoppas bara det är lugnt och att panikångestdemonerna håller sig borta.

By the way, faaan vad jag saknar mitt blonda hår. Då det var snyggt. Som här:



My shoes.

Dagens promenad: ca 5km, 8532 steg (enligt stegräknaren i mobilen.. Hur pålitlig är den?). Känner mig nöjd och kan nu ha fredagsmys i lugn och ro. Nu har jag även bokat biobiljetter till imorgon. Änglar och demoner. Perfekt!


My shoes. De ska fan gå långt med mig i sommar.



BIO!



FOTO

God morgon! Eller, god förmiddag kanske.. Fast nu är klockan över 12 så då blir det väl god eftermiddag. Aaaja. Jag ställde klockan på 09:00 men råkade såklart trycka på fel knapp så att snoozningen stängdes av och vaknade istället med ett ryck klockan 11:25.. Typiskt.






Resa!

Jag vill resa. NU!! Jag vill att mina alfakassapengar ska komma, fast jag kommer väl spara en del till Niceresan i juli i och för sig.. Men jag skulle bra gärna vilja åka över till London en helg. Man kommer ju undan med ungefär 700:- bara för flyg tur/retur och boende har jag kanske gratis. Åååh.. Det riktigt kittlar i hela kroppen när jag tänker på London. Sådär pirrigt, nästan som när man är nyförälskad. Jag har en extrem kärlek till London och till resten av England också. Någon gång ska jag åka på roadtrip från söder till norr. Och så ska jag försöka nästla mig in på Emmerdaleinspelningarna och bli statist. Sitta på the Woollie och bli packad, haha!

Idag har jag fängelsegymat lite. Ett skönt uttryck jag fick av Inge för en massa år sedan. Det har satt sig och nu har jag börjat med det själv. Situps, armövningar med hantlar, ryggövningar och leka att man har ett hopprep. Sweet. Imorgon blir det promenad.
Annars lade jag mig för att läsa ett par kapitel ur Änglar och Demoner, det slutade med att jag läste i tre timmar. Snart är boken slut och imorgon tänkte jag boka biljetter för att se den på bio på lördag! Peppen, är stor! Men jag kollade trailern och det ser lite mjäkigt ut, ja ja.. Ska inte säga något för er som inte har sett den än.. Eller läst boken..

Fortfarande lika kär förresten. Om inte mer.. 1½ år tillsammans närmar sig och jag kan inte föreställa mig hur mitt liv skulle se ut utan Johan. Mitt hjärta. Min finaste. Min bästa vän..


Nehe..

Min frågestund fungerade tydligen inte alls bra. Det kanske blev en missuppfattning eftersom jag redan hade fyllt i en massa frågor. Ja ja, strunt samma!

No Doubt strömmar ur högtalarna och solen dyker fram med jämna mellanrum. Det blåser dock som fan ute och jag hatar blåst! Den förstör mina ögon, eller, mitt högra öga. Det rinner så mycket att jag skulle kunna fylla ett dricksglas på tre minuter. Sucks..
Annars tänkte jag att jag skulle tvinga ut mitt feta arsle på en promenad. Men jag är trött på att gå runt i detta området. Känns bättre att gå ute i skogen, tillsammans med någon. Och just nu är jag ju ensam.
Jag kanske ska göra lite fängelseworkout istället. Lite situps, armhävningar, låna Johans tyngder osv.. Jag tror jag kör på det istället.

Annars retar jag fjortisar med fejkbränna på bdagboken. Haha.. De får faktiskt skylla sig själva när de är så skrämmande fula och lägger ut sina bilder med texten "jag är så jävla snygg, alla vill ha mig och ni är bara avundsjuka!"
Skulle jag vara avundsjuk på en tanig, hårdblonderad tjej med pushup-BH, orange fejksolbränna med sot på kinderna? Hahaha, skulle inte tro det. OK att jag inte är totalt nöjd med hur min kropp har format sig de senaste månaderna. Men jag har hellre lite att ta i än se ut som ett benrangel som käkat för mycket morot sen rullat runt i aska. (Och som dessutom inte kan stava. HA!)


Lookie lookie, naturlig solbränna!


Frågestund.

Snodde detta från en annan blogg jag skummade igenom.
Tänkte att ni kan få ställa en fråga till mig (i kommentarfältet), så svarar jag på det när jag tycker att det är nog. Eller ja, OM jag nu får några frågor alls.. Come on!

Vilka olika jobb har du haft?
Kassabiträde i butik, kiosk och restaurang, ordermottagare på postorderföretag, administratör och dylikt..
Har du kissat med en snopp någon gång? Alltså siktat, med någons. Nej, det har jag icke.
Vad klär du dig helst i? Kjol eller klänning.
Är du aldrig seriös? Det beror på situationen. Jag har en förkärlek till ironi och sarkasm.
Vem är den bästa kändisen du har träffat i heeela världen? Uhm.. Danko Jones. Han var en riktig pärla.
Vad får dig att skratta? Sjuk humor som t.ex Monty Python, Johan Glans, barn som ramlar..
Vem får dig att skratta? Johan varje dag. Sara, Örnsch, aah, mina vänner! För de är sjukt roliga och bra.
Känner du dig som 30? Nej. För jag är bara 27, än så länge.
Äter du mycket? Nje, normala mängder?
Vad är det godaste du vet? Choklad.
Vad är din dolda talang? (alla har någon) Uhm.. Fan jag vet inte! Jag är ganska bra på att inte göra någonting..
Har du hängt på Nyhem? Det tror jag inte?!
Reser du mycket?
Nej. Jag vill resa hela tiden! Just nu vill jag till London (alltid) och New York.
Hur många länder har du varit i? Eh, ok, Sverige, Danmark, Island, Norge (flygplats), Tyskland, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Frankrike, Andorra, Spanien, Italien, Schweiz, Österrike, Grekland.
Hur gammal är du? Schusju.
Vilken skostorlek har du? 38-39.
Vad anser du om grisar? De är grisiga.
Vilket ben tar du först när du tar på dig byxor? Höger.
Om/när du skaffar barn vad är då dina "dröm-namn"? William, Cedrick.. Har inte kommit på ett enda fint tjejnamn..
Ska du rösta i EU-valet? Om ja, på vilka? Är inte alls insatt. Men jag antar att jag röstar blankt as usual..
Vet du något om vad som händer i Sudan nu? Inte ett dugg. Ush vad jag är lat.
Tjänar du pengar på bloggen? Nä. Jag har ingen strävan efter att bli en ny Blondinbella..
Vilken är din favoritfilm? the Commitments.
Vem var din första kändis-crush? OJ! Ehm, fan jag minns inte! Men jag säger att det var Glenn Hysén. Hahaha..
Skog eller hav? Hav. Lätt.
Jag undrar vad du har för utbildning? Nada.. Senast var det konst&form på gymnasiet.
Var i Stockholm bor du? Bromma.
Hur ser egentligen din relation till frikyrkan ut idag? Jag har ingen relation till frikyrkan. Jag gick ur Svenska kyrkan för några år sedan.
Vart kommer du från från början? Borås.
Stureplan eller Kellys på Söder..? Kellys. Stureplan är nog fan inget för mig.
På vilken tunnelbanelinje har man störst chans att få en skymt av dig? Gröna.
Vad sa Johan första gången du hörde honom prata i sömnen? Han sa nog hjälp eller nåt..
Hur länge har ni varit ihop? 1½ år den 25 maj.
Hur många pojkvänner har du haft? En, två, tre, fyra, fem, sex, sju. Men av de sex är det bara 3 som är seriösa.
Vilken kändis skulle du helst ligga med? Matt Skiba i Alkaline Trio.
Var du rolig när du var barn? Tydligen.
Hur träffades du och Johan? På fyllan på Carmen.
Varför flyttade du till Stockholm? Precis hemkommen från London bestämde jag mig för att inte packa upp resväskan. Borås är ingen stad som passar mig. Jag fick helt enkelt inte plats i den hålan.
Tränar du mycket? Verkligen inte. Men jag borde. Definitivt.

NU!

Nu har jag äntligen fått till min blogg ganska bra i alla fall. Nu får det duga, för en vecka eller så, hehe..

Det är tisdag. Eller onsdag? Herregud, nu har jag tappat bort dagarna igen. Ja ja, idag ska jag iaf ut och gå. Blir antagligen 5kmspåret i Grimsta. Göttans.
_______________________________________________

Jag blir så ledsen när jag halkar in på någon blogg och får se sånt här:

blondbrudmedspraybrännasnackarskit

Vart är deras föräldrar? Godkänner de dotterns vidriga beteende eller är de lika dumma som sin dotter och uppmuntrar henne till att tro att dumhet hjälper en genom livet?
Den här flickan kan inte ens stava. Jag mår illa när jag läser meningar som "jag frossade mig i Ed Hardy prylar (keps + linne) samt köpte mig ett par "solgglas-ögon" som jag har sätt någon rappare ha i någon cool musikvideo.. "
Solgglas-ögon. Jag visste inte att det fanns två G i solglas och att allt dessutom var särskrivet. Ååååh..

Sen att hon hela tiden upprepar att alla älskar henne, alla är avundsjuka på henne och att hon är vacker, det gör mig otroligt ledsen. Hon får antagligen ingen uppmärksamhet från sina föräldrar och måste hävda sig genom att trycka ner andra.
Ja, herregud. Jag ska sluta läsa bloggar. Jag blir bara förbannad. Men det är intressant också. Förut ville jag bli beteendevetare. Det kanske är dags nu?

Kärlek.

Min allra bästa vän har äntligen gått och blivit riktigt kär. Vilken underbar känsla det är, att vara kär alltså. Ja, att hon är lycklig är självklart en underbar sak! Det är hon verkligen värd!

Jag är fortfarande lika kär som för snart 1½ år sedan. Det pirrar glatt i magen när jag ser Johan komma hem från jobbet varje dag. Det är lika jobbigt när han går på morgonen och när han kommer hem senare än kl: 16 på dagarna blir jag otålig och rastlös och kan inte sitta still förrän han sätter nyckeln i låset.

Ganska roligt att jag inte riktigt minns Johan första kvällen vi träffades. Kan ju iofs vara för att jag var fullast i världen den kvällen. Hade precis kommit upp till Stockholm på riktigt, jag och min resväska. Kastade in den hos min kompis jag fick bo hos och sen var det raka spåret till Carmen. Efter ett tag kikade mitt "ex" förbi tillsammans med ett par vänner. De skulle på spelning och frågade om jag skulle följa med. Jajjemen, det gjorde jag, och blev ännu fullare, så jag minns inte Johan alls nästan. Mer än att jag, han och "exet" gick vidare till Medusa efter spelningen och han bjöd på en öl..
Efter någon dag började vi skriva till varandra på Facebook och jag tittade på hans bilder och konstaterade att han verkade söt samt hade skön stil. Dessutom verkade han ha humor, vilket är ett plus i min bok.
När vi sedan bestämde att vi skulle ses på Carmen (med gemensamma vänner) började jag bli lite nervös. Mest för att han var en ny person, som jag knappt pratat med. Jag hade ingen tanke på kärlek eller dylikt.
Det var inte förrän jag såg honom där som jag tänkte för mig själv: honom ska jag ha!
Ungefär en månad senare skickade jag ett Fråga Chans-sms och han svarade ja.
Jag var lyckligast i världen och känslorna lever fortfarande i allra högsta grad.



I've lost it..

Försöker göra om min blogg så att det kanske kunde bli snyggt någon gång. Näääärå.. Jag blir så less, orkar inte fullfölja någonting heller. Det känns som ytterligare en måndag idag, jag är sur och tvär. Blöh..

Nu får det duga såhär ett tag i alla fall tills jag hittat inspiration.


Bad cop. No donut.

Måndag igen. Så fort jag vaknade kände jag mig sur och tvär och så har det fortsatt. Mamma är fortfarande kvar men hon är tack och lov iväg och fikar med en vän just nu. Det räcker med fyra dagar, fem blir för mycket, särskilt om den femte dagen är en måndag då jag bara vill stänga in mig själv och inte kika ut förrän nästa dag.
Men helgen har varit skön. I lördags begav vi oss in till stan en sväng, köpte lakrits på Odengatan till Johan och jag fick en fin tunika från Indiska av mamma. Efter det åkte vi ut till Nälsta där morsan fick träffa Johans familj. Det gick jättebra, inte för att jag var nervös alls men man vet ju aldrig. Käkade god middag med efterrätt och när vi kom hem vart jag dödstrött och somnade nästan i Johans knä.

Igår gjorde åkte vi ut till Stenhamra för att kika på stenbrottet och vi tog en mindre tur på Drottningholm. Man måste göra lite turistiga grejer när morsan från landet är på besök. Sen vart det fotbollsderby mellan Manchesters båda lag och det bättre vann, såklart.

Idag åker nog mor hem, Bajen lirar borta mot Örebro och jag ska njuta av att känna mig självständig igen. Nja, eller, ni fattar..


Morsan framför Sergelfontänen.


Balkongstäd.

Mamma kom hit igår. Och vad är det första hon gör? Jo, börjar städa. Haha.. Men hon gillar det och man kan absolut inte hindra henne när hon har kommit i gång. Just nu dammsuger hon upp allt jävla barr som har förpestat vår fina balkong i några år. Själv har man sett det som ett hopplöst fall och enda lösningen är att köpa ny matta. Men nej då, min mamma är som MacGyver, fixar allt liksom. Så nu är balkongen snart fläckfri, växterna i lägenheten mår bra igen och köket är skinande rent. Perfa! Jag ska be henne komma upp en gång i kvartalet. Eller så får hon fan få tummen ur och flytta upp helt enkelt. Skulle vara guld att ha sin mamma i samma stad igen!

Jag drog med henne till Carmen igår, JohanL sammanslöt senare och det blev en afton med astrologisnack. Jag koncentrerade mig mest på att inte bli för berusad vilket faktiskt gick bra! Kom hem i hyfsad tid och idag mår jag bra.
Senare ska vi nog åka in till stan och glo lite. Och imorgon ska hon få träffa Johans familj. Jag är inte ett dugg nervös, jag vet att de kommer att komma överens just fine!

Elegi.

I dag gick jag upp när Johan åkte till jobbet, dvs ungefär 06:45. Det var riktigt skönt att inte somna om igen. Solen lös in genom persiennerna och jag satte på datorn och letade upp Lars Winnerbäck på Spotify. Och vilken nostalgirush som for genom kroppen! Linköping, staden som satte sig i hjärtat på både gott och ont. Mest ont.. Jag kan inte åka dit längre för det var där min panikångest tog sin början och så fort jag går över torg och på gator där så börjar jag må väldigt dåligt. Jag vet att jag någon gång måste ta itu med det. Det kanske får bli en övning i min kommande KBT-behandling. Vem vet.

Men åååh, hans texter. De är helt makalösa..
Jag skulle kunna citera en massa men jag orkar inte, och ni orkar inte.
Istället säger jag att jag är extremt duktig idag, har redan dammsugit och plockat undan lite i lägenheten inför det stora finbesöket! Klockan tio ska jag tvätta handdukar och lite lakan. Blööh, tråkigt. Men det blir nog bara två maskiner.Och om jag hinner drar jag ut till Västberga för att möta mamma där, så slipper hon hålla koll på alla skyltar och avfarter själv.




"Det stinker från en pissoar
Det är nån som har somnat där
Det är väl nån som bor där
Han som vankar runt i tunnelbanan
Han är en del av atmosfären
Det är skönt att va i smeten
Det är skönt att känna pulsen
Det är skönt att bo i Stockholm
"
- Lars Winnerbäck




Mammi!!

Min underbara mamma kommer upp till storstan i helgen! Hon har inte varit här än och jag har ändå bott här i över 1½ år.. Men nu är det dags! Jag har planerat en dag på stan på fredag då det tydligen och förhoppningsvis ska bli fint väder. Det ska bli glass i Gamla Stan (Ben&Jerrys glassbar!!!), kaffe på Mosebacke, utsikt från Söder och andra turistsaker. Men tänkte hålla mig borta från den värsta turistfällan; Drottninggatan..

Igår var en lång dag. Men bra! Åkte utomlands kan man säga, ända ut till Huddinge åkte jag, puh! Där fick jag prata med en läkare med humor! Oj oj, inte varje dag det händer, så jag var nöjd. Sen tog jag pendeln in till T-Centralen och gick därifrån till H&M för att fönstershoppa. Efter det åkte jag till St.Eriksplan för att möta upp Lina, det blev fika på Vurma, världens bästa och mysigaste café. Vi satt utomhus i ungefär 1½ timma eller mer i regn och rusk. Jag var något stel när jag sedan kom hem till Johans familj i Nälsta, där vi åt middag och svor över Com Hem tills vi kom på att vi kunde kolla 6an på det analoga nätet. Och United vann! Såklaart, hehe..
Att träffa Lina var jättekul! Trots att vi inte har hängt förut utan bara småpratat när vi setts så gick detta som smort. Hon är en rolig tös och jag hoppas hon flyttar hit efter sommaren!

Idag blir det lite städning tror jag. Tror nog inte min morsa trivs så bra med att sova nere på golvet med dammtussar här och där. Neeee, inte fräscht..

Att ta självporträtt på en sjukhustoalett.

726

Imorgon, eller idag, klockan är ju över midnatt, ska jag till Huddingen Sjukhus. Blööh.. Jag har absolut ingen lust. Det enda som får mig att vilja åka dit är själva bussresan ironiskt nog. Det tar lika lång tid att åka från Fridhemsplan till Huddinge som det gör att åka från Borås till Göteborg. Och den resan ska jag förgylla med att läsa Änglar och Demoner. Jag älskar den, hittills i alla fall. Har väl läst cirka 80 sidor men den är fängslande och liksom med Da Vinci-koden så önskar jag att allt han skriver är sant. Att gud och himlen bara är bluff osv. Aahh.. Jag längtar till 13 maj då den kommer ut på bio, jag älskar Tom Hanks och tyckte han gjorde en jävligt bra Robert Langdon. Faktiskt så såg jag Tom Hanks framför mig när jag läste boken.
Just nu har jag påbörjat 4 böcker, varav en jag inte tänker läsa vidare på och det är Hanteringen Av Odöda. Den är för jävla läskig, det kröp i kroppen på mig efter bara fyra kapitel och jag hade svårt att sova tre nätter i rad och två av dem drömde jag ordentliga mardrömmar. Jag är livrädd för döden så den boken var inte alls bra för mig. Inte nu i alla fall.
Den andra av de fyra är En Halv Gul Sol, som är intressant och levande. Jag ser hela tiden människorna och deras miljö framför mig men den är ganska lång och ibland tråkig. Så den har fått vila lite.
Tusen strålande solar är den tredje. Fantastisk bok men som är hyfsat tung. Har inte kommit så långt i boken än men jag antar att det bara blir värre och värre.
Den sista är Illusionen Om Gud vilket är sjuuukt intressant men, fackligt språk är definitivt inte min starka sida nu när jag redan har koncentrationssvårigheter. Men den ska med till Nice. Definitivt!

Annars såg jag en hemsk dokumentär tidigare ikväll som heter Video Junkie. Den handlade om en man som var reporter för ett populärt äventyrsprogram i USA, var gift, hade två söner men som inte kunde lägga ner knarket. Han hade filmat sig själv sedan han var 14 år, varje dag, men detta var ett ihopklipp från hans äldre år. Jag tror det var mellan åren 94-98 han hade klippt ihop. Och man fick se hur han om och om igen hamnade i drogträsket och inte kunde ta sig upp. Så fruktansvärt tragiskt att se hur han grälade med sin fru framför sin treåriga son som bara grät och inte förstod vad som hände.
Den berörde och jag vet inte vem som ska ta det slutgiltiga ansvaret. Jomen självklart ska man ta ansvar för sina handligar, men en människa som är så djupt nere, och inte kan ta sig upp själv.. Jag tycker inte bara att man kan sparka på dem och säga "skyll dig själv". Finns det människor i ens närhet som älskar en och bryr sig så tycker jag att det är ens skyldighet eller, äh, i alla fall att man kan försöka ge dem hjälp. Inte bara köra dem till rehab utan verkligen se till att de inte lämnar stället i förtid. Jag vet inte, det är svårt sånt där.. Jag är bara innerligt lycklig att jag aldrig hamnat i det spåret... För oj oj, så lätt det hade kunnat vara..

Min golfare..

Att Johan har spelat golf fick jag veta några månader in i vårat förhållande. Han har egna klubbor i en bag och har haft grönt kort osv. Igår begav vi oss till Rotebro, Johan och Henrik gick en 6-hålsbana, jag gick med lite. Först slog de lite träningsbollar och det såg bra ut tyckte jag. Sen drar Johan på sig en handske och jag dog en smula.. Det fattades bara den rutiga slipovern och kakhi-shortsen..
Det var dock jävligt skönt att gå runt sådär trots att det blev mycket väntan eftersom det var kö runt om på banan. Men jag ska definitivt följa med fler gånger. Och min baby är så himla duktig. Han är bra på allt!

Kolla in hans sving:



Mmmm...

Korrekturläsare sökes!

Jag är trött på Aftonbladets skribenter. Det är Sveriges största kvällstidning och i den borde inte fel uppstå. Om det nu gör det så kan man ju i alla fall rätta till det snarast.
Detta såg jag idag:



Jaså, böner säger du? Så alla typer av böner jag yttrar på en hel dag ska fungera som proteintillskott. Fan vad fint.. Eller, menar ni möjligtvis BÖNOR???
Ååååh...

YES!

Det är väldigt mycket bra att ha vänner som kan mer om kameror än vad jag själv gör. Jag trodde min älskade kamera hade avlidit men Micke tipsade om att jag skulle byta till high powerbatterier, och när jag gjorde det fungerade den igen!
Så, TACK Micke!

Idag är det lite tunna moln på himlen, det känns inte som att det är någon idé att sätta sig på balkongen och försöka få lite brunare hy. Trots att det alltid har sagt att "man blir bränd även genom lätta moln" yadda yadda..
Annars vet jag inte vad som händer och sker idag. Johan kanske skulle lira lite golf. Slå hinkar eller gå en bana vet jag inte. Jag tänker i alla fall hänga med hur som helst. Orkar inte sitta inne en dag till.

Imorgon är det måndag. Huuuh.. Nu tänker vi inte på det..

Vackraste Stockholm..



Åå grilla..

Det kan vara så att jag är Sveriges lataste människa. Har bara lullat runt hemma idag, suttit på balkongen och försökt få lite färg, kollat dålig TV, ätit lite spenatröra, fixat Spotify (ja jag är lite efter) osv.. Johan lämnade mig tidigt imorse och trots att det ser ut såhär varje vardag då han är iväg och jobbar så känner jag en extra saknad idag. Antagligen för att kroppen känner att det är lördag och då är jag så van att han är med mig hela dagen. Jag hoppas att han kommer hem tidigt i alla fall, så han kanske kan möta upp mig i någon park, med Micke och Carro. Det vankas grillning av sojakorv. Jonnys senap ska med och jag funderar på vilken filt som ska få gräsfläckar. Antagligen den som redan är smutsig och luktar svettig fot.

Saknar mitt hjärta


Ush.

Fy vilken rastlöshet jag fick i kroppen nu. Klockan är halv sju och nu orkar jag faktiskt inte styra upp något. Blöh.. Johan var i alla fall sötast och köpte lite Pepsi till mig. He knows what I like.. Nu spelar han Fifa 09 och jag blickar ut mot grönskan och solen. Det hade varit skönt att vara utomhus. Synd bara att man mår så jävla kass..
Imorgon då? Jag vet inte.. Johan drar och fiskar med sin pappa, antagligen större delen av dagen. Så vad ska jag göra? Förslag tas emot tacksamt.

Första maj.

Jo. Bakfyllan är på riktigt. Och jag hatar det. Att jag inte kan vara förståndig en enda gång så man slipper sånt här! Ska det vara så jävla svårt att dricka ett par glas vatten mellan varje öl, och dricka mindre öl såklart..? Tydligen.
Men det var riktigt roligt igår! En massa folk, de flesta var okända ansikten dock, men senare dök Erik, Michel och Julia upp så det var nice. Vi grillade, åååh grilla, jag vill grilla hela jävla tiden nu, vi drack öl, vi hade deeptalks, vi sjöng en jävla massa på SingStar.. Sen helt plötsligt var huset tomt på folk, jag tittade på klockan.. Oj.. Halv fyra. Jamen dags att åka hem då kanske? Jag hann vräka i mig den mest gudomliga chokladtårtsbiten jag någonsin käkat innan taxin kom. Ååh, lika bra att jag inte fick med mig resten hem.

Snart beger sig Johan ut för att kasta frille. Jag skulle ju självklart kunna åka med men, jag tror inte min mage eller mitt huvud pallar en bilresa i en bil utan AC. Jag tänkte istället pressa lite på balkongen. Kanske gå ner till Ica och köpa honungsmelon? Och en engångsgrill? Och något gott att grilla..? Ja, om jag hade cash..

RSS 2.0